НОВИЯТ JAGUAR F-PACE: ЛУКСОЗЕН, СВЪРЗАН, ЕЛЕКТРИФИЦИРАН Моделът идва с усъвършенстван екстериорен дизайн,

...
НОВИЯТ JAGUAR F-PACE: ЛУКСОЗЕН, СВЪРЗАН,
ЕЛЕКТРИФИЦИРАН Моделът идва с усъвършенстван
екстериорен дизайн,
Коментари Харесай

Всичко за ... новия JAGUAR F-PACE

НОВИЯТ JAGUAR F-PACE: ЛУКСОЗЕН, СВЪРЗАН, ЕЛЕКТРИФИЦИРАН

Моделът идва с усъвършенстван екстериорен дизайн, напълно обновен интериор, усъвършенствана съгласуваност и електрифицирани мотори за първи път

С впечатляващ освежен екстериор, красиво изработен напълно нов интериор, последно поколение информационно-развлекателна система на Pivi Pro и избор от редови четири и шестцилиндрови мотори, включително с PHEV и MHEV технология, новият Jaguar F-PACE е по-луксозен, обвързван и ефикасен. Четирицилиндровият, 404 к.с. PHEV може да измине до 53 км. напълно на електричество.*

Новият екстериорен дизайн придава на F-PACE по-изчистено и несъмнено наличие, включващо нов изваян челен похлупак и по-гладки повърхности. Предният капак също по този начин способства за един по-поразителен свършек, като разширява визуално предната част на автомобила.

Уголемената решетка разполага с „ диамантено “ изображение на логото на Jaguar, демонстрирайки изключително внимание към детайлите. Новата предна броня с тъмни мрежести елементи визуално разширява новия F-PACE за по-сигурно и динамично наличие.

Обновените тънки LED фарове с характерни дневни светлини, които се оферират и опционално с Pixel LED технология, осигуряват увеличена разделителна способност и бляскавост. Технологията Adaptive Driving Beam, която прави оценка пътя напред и автоматично приспособява светлината, за да освети насрещното придвижване или пътните знаци, може да основава разнообразни модели светлинни лъчи, като избира разнообразни LED сегменти, с цел да усъвършенства видимостта и да минимизира риска от заслепяване на другите водачи.

Премиум LED технологията е стандартно оборудване за цялата гама и се предлага с Auto High Beam Assist при SE и HSE моделите. Технологията употребява предна камера, за да превключва автоматизирано сред дълги и къси светлини, като понижава риска от заслепяване на насрещните коли. Анимирани мигачи са налични и при всички модели, когато са инсталирани като част от допълнително опционално съоръжение.

Обновените задни фарове имат двойна графика на Jaguar - за първи път използвана на напълно електрическия I-PACE - с цел да се подчертае ширината на автомобила. Новият дизайн на бронята и изваяната задна врата също прибавят визуална драматичност и придават по-уверен външен вид на модела.

При равнището на съоръжение R-Dynamic новият F-PACE разполага със серия от различни дизайнерски детайли за динамичен външен тип, а всички модели се предлагат и с пакет Black Exterior, който обезпечава още по-динамичен външен тип с детайли, завършени в черен емайл.

Изцяло освежен интериор
F-PACE разполага с напълно освежен интериор, който дава повече разкош, подобрена свързаност и по-голямо успокоение и изисканост. Новият дизайн на купето е по-дързък, по-динамичен и с по-голям фокус върху лидера. Новата централна конзола включва алтернатива за безжично зарядно устройство и повече пространство за съхранение.
В основата на новия интериор е централен 11,4-инчов HD сензорен екран с извито стъкло в грациозен корпус от магнезиева сплав, чрез който се управлява новата информационно-развлекателна система Pivi Pro.

Джулиан Томсън, шеф на поразделението Дизайн на Jaguar, показа: „ Новият F-PACE е динамичен и неотстъпчив с елегантна стойка на пътя, представяйки значително развиване в дизайна на Jaguar. Повишеният разкош и внимание към детайлите във F-PACE с безпроблемно интегрирани съвременни технологии подсигуряват, че шофьорът и пасажерите изпитват истинско удоволствие, когато се качат в автомобила. "

Новият селектор на скоростите - един от многото красиви елементи - разполага с горна секция, приключена с шевове, а долната част е направена от тънък метал.
Обновеният дизайн на вратите осигурява по-лесен достъп и повече пространство за съхранение на бутилки и други предмети, а бутоните на елетрическите стъкла са преместени по-надолу за по-лесно достигане от пасажерите.

Новите седалки се отличават с по-широки облегалки, нови функционалности за масаж и подобрено покритие на отопляемите и охлаждащите зони. Релефен надпис Jaguar Leaper е подложен на всички подглавници на избрани модели, до момента в който надписът „ Est.1935 Jaguar Coventry “ акцентира историята на марката.

Серия от модерни технологии гарантират за здравето и благополучието на всички пасажери в автомобила. Йонизацията на въздуха в купето подобрява качеството на въздуха в автомобила посредством технологията Nanoe, която премахва алергените и неприятните миризми. Сега системата разполага и с филтрация PM2.5, която улавя ултра фини частици - в това число частици от PM2.5 - за подобряване здравето и благополучието на пасажерите. Клиентът активира системата единствено посредством натискане на бутона „ Purify “.

Мощност и продуктивност
Новият F-PACE се предлага с мотор P400e PHEV, както и с най-новите четирицилиндрови и нови редови шестцилиндрови бензинови и дизелови мотори Ingenium. Технологията Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) също се предлага при избрани мотори за първи път. Моделите F-PACE разполагат с интелигентно задвижване на всички колела и осемстепенни автоматични трансмисии. Пълната гама двигатели включва:
Дизел:
• 163 к.с. MHEV 2.0-литров четирицилиндров турбо, осемстепенна автоматична скороста кутия, AWD
• 204 к.с. MHEV 2.0-литров четирицилиндров турбо, осемстепенна автоматична скороста кутия, AWD
• 300 к.с. MHEV 3,0-литров шестцилиндров турбо, осемстепенна автоматична скороста кутия, AWD
• 300 к.с. 3,0 литров шестцилиндров турбо, осемстепенна автоматизирана скороста кутия, AWD
Бензин:
• 250 к.с. 2.0-литров четирицилиндров турбо, осемстепенна автоматизирана скоростна кутия, AWD
• 340 к.с. MHEV 3,0-литров шестцилиндров електрически суперчарджър и турбо, осемстепенна автоматизирана скоростна кутия, AWD
• 400 к.с. MHEV 3,0-литров шестцилиндров електрически суперчарджър и турбо, осемстепенна автоматизирана скоростна кутия, AWD
• 404 к.с. PHEV 2.0-литров четирицилиндров турбо, осемстепенна автоматична скоростна кутия, AWD

Новият 2.0-литров четирицилиндров модел PHEV има обща систематична мощ 404 к.с. и 640Нм от бензиновия си мотор и 105kW от електрическия мотор. Усъвършенстваният електродвигател се зарежда от 17.1kWh литиево-йонна батерия и отделя едвам 49 г./км. излъчванията на CO2 и разход на гориво от 2.2 л./100 км.*, както и форсира от 0-100 км./ч. за впечатляващите 5,3 секунди.

Когато е изцяло зареден, новият P400e може да измине до 53 км. напълно на електричество, което разрешава на новия F-PACE PHEV да извърши междинното ежедневно пътуване от и до работа в режим EV, без да се изисква презареждане**. Бързото зареждане (32kW непрекъснат ток) е в състояние да зареди от 0-80% за 30 минути, докато елетрозарядна станция в дома Ви от 7kW може да обезпечи заряд от 0-80% единствено за час и 40 минути.

Усъвършенстваната MHEV технология, предлагана при четири и шестцилиндровите дизелови мотори и представена на шестцилиндровите бензинови мотори, използва интегриран стартов генератор (BiSG) за събиране на сила, нормално загубена при закъснение и прекъсване. След това тази енергия се съхранява в обособена 48V литиево-йонна батерия, преди да бъде интелигентно преразпределена, за да подпомогне мотора при ускоряване, както и да даде по-усъвършенствано спиране и тръгване.
С MHEV технологията идващото поколение 2.0-литров четирицилиндров дизелов двигател Ingenium с 163 к.с. реализира излъчвания на CO2 от 163 г./км.* и разход на гориво от 6.2 л./100 км*.

Вграденият шестцилиндров дизелов двигател с мощ 300 к.с. осигурява висока продуктивност даже при ниски скорости, като в същото време разходът на гориво възлиза от 7.4 л./100 км.*, а емисиите на CO2 от 194 г./км.*. Освен конкурентната ефективност, продуктивността е също толкова впечатляваща с ускоряване от 0-100 км./ч. за 6,4 секунди.
Новият дизелов мотор дава отговор на строгите условия за нездравословни излъчвания, включително Euro 6d-Final, посредством на редица модерни технологии - последователни турбота и усъвършенствана система за последваща обработка, които го вършат един от водещите дизели в света.

Клиентите, които избират бензинови двигатели, могат да избират сред 340 к.с. или 400 к.с. на 3,0-литровия редови шестцилиндров мотор, произвеждащи съответно 480Нм и 550Нм въртящ миг. И двата модела се отличават с най-новите технологии, в това число електрически суперчарджър, подпомаган от twin-scroll турбо чарджър и система за гладко изменяща се височина на покачване на клапаните (CVVL). С мощност от 400 к.с. новият F-PACE е кадърен да ускори от 0-100 км./ч. за 5,4 секунди.
2,0-литровият четирицилиндров Ingenium бензинов мотор с мощ от 250 к.с. произвежда 365Нм въртящ миг, осигуряващ ускоряване от 0-100 км./ч. за 7,3 секунди и излъчвания на CO2 от 209 г./км.* с разход на гориво от 9.3 л./100 км. *

Всички мотори са снабдени с осемстепенната автоматизирана скоростна кутия на Jaguar, която може да се ръководи с помощта на пера на кормилото за допълнително наслаждение и ангажираност на лидера.

Колин Киркпатрик, Главен продуктов инженер на Jaguar, показа: „ Новият Jaguar F-PACE осигурява мощ, която да удовлетвори всички клиенти. Нашата следваща генерация PHEV технология осигурява голяма горивна успеваемост и ниски експлоатационни разноски, до момента в който изцяло електрическият обсег от 53 км. е достатъчен за покриване на ежедневните пътувания за множеството клиенти. Широкият избор на силови мотори включва нашите най-нови бензинови и дизелови двигатели Ingenium, които се отличават с модерни технологии и обезпечават перфектната комбинация от продуктивност, усъвършенстване и успеваемост.

Задвижването на всички колела е стандартно за моделите F-PACE, а системата Intelligent Driveline Dynamics слага акцент върху задвижването на задните колела за постигане на по-добра динамичност на управление, предоставяйки опция за насочване на въртящия миг към отделните оси съвсем мигновено в зависимост от изискванията.
Новото шаси на F-PACE е обновено, за да подпомогне въвеждането на новите електрифицирани мотори, както и дава възможност за консолидиране на най-новите системи JaguarDrive Control и Auto Vehicle Hold.

Най-новата система JaguarDrive Control разполага с режими Comfort, Eco, Rain-Ice-Snow и Dynamic, които могат да бъдат определени ръчно от водача въз основа на пътните условия. Настройките, определени посредством нов въртящ се превключвател, ситуиран до обновения селектор на скоростите, адаптират настройките на F-PACE за ръководство, трансмисия и (когато е посочено) настройки за адаптивна динамичност.

Auto Vehicle Hold обезпечава допълнително удобство и по-плавна работа в съпоставяне с конвенционалната система Automatic Hill Hold. Новата технология задържа спирачките за неограничен интервал от време, когато автомобилът е имобилен и под надолнище, като леко освобождава спирачките само когато лидерът натисне педала за потегляне.

Иновативни технологии
Новият F-PACE разполага със системата Electronic Vehicle Architecture на Jaguar, наречена EVA 2.0, която поддържа редица нови технологии, с цел да се гарантира, че автомобилът е винаги свързан и настоящ.

До най-новата информационно-развлекателна система Pivi Pro се доближава посредством напълно новия 11,4-инчов извит стъклен HD сензорен екран. Основните преимущества включват подобрена яснота, а опростената конструкция на менюто разрешава на водачите да имат достъп или да преглеждат до 90% от най-често употребяваните функционалности от началния екран с две докосвания или дори по-малко.

За да помогне на водачите да имат бърз достъп до жизненоважна информация, новият F-PACE разполага и с нов 12.3-инчов HD интерактивен екран с подобрена графика и конфигурируемо оформление, което може да демонстрира навигацията на цял екран с указания от завой до завой, дигитален циферблат, медии, лист с контакти или информация за развлечения. Работейки дружно с опционалната технология Head-up Display, новият F-PACE дава на водачите цялата нужна информация с минимално разпръскване.

Интуитивната нова информационно-развлекателна система включва Apple CarPlay® като стандарт и позволява на клиентите да свързват два телефона по едно и също време посредством Bluetooth. Android Auto™ и Baidu CarLife също се оферират като стандартно съоръжение според от приложимостта на пазара. Опционалното безжично зареждане на устройството с усилвател на телефонния сигнал позволява на пасажерите бързо да зареждат своя смарт телефон. Системата обезпечава и по-ясни повиквания посредством помощта на външна антена.

За да даде опция за незабавно стартиране, Pivi Pro има специфичен източник на зареждане, тъй че системата е готова да се употребява незабавно щом клиентите се качат зад кормилото.
Разнообразието от нови технологии включва и опцията за възобновяване на софтуера по въздух (SOTA), което подсигурява, че динамичният SUV постоянно ще използва най-новия програмен продукт. Технологията също така подсказва, че не е необходимо собствениците да посещават търговците си, с цел да получат актуализации на софтуера на своя автомобил.

Усъвършенстваната съгласуваност на Pivi Pro се осигурява от най-новата вградена dual-sim технология с два LTE модема, позволяващи на системата да извършва множество функции по едно и също време, като слушане на музика и евакуиране на актуализации чрез SOTA, без да се компрометира производителността. Авангардната свързаност обезпечава също така минимални спирания, породени от мъртви точки в покритието, защото системата автоматизирано се свърза с мрежата с най-хубав сигнал.

Технологията Active Road Noise Cancellation постоянно следи вибрациите от пътната настилка и изчислява звуковата вълна на противоположната фаза, нужна за отстраняване на шума, чут от пасажерите. Това значи по-ниски равнища на звук в купето за великолепно пътешестване и намалена отмалялост, постоянно свързани с продължително излагане на нискочестотен шум. Звукът в купето се следи, като системата непрестанно оптимизира производителността, с цел да осигури възможно най-хубавото преживяване за всички. Леката технология подсигурява, че теглото на автомобила и характеристиките на работа остават незасегнати. Системата изолира купето от нежелания звук от мотора, с цел да увеличи още повече чувството за успокоение.

За по-голямо улеснение второто поколение Activity Key може да се употребява за заключване, отключване и пускане на автомобила, без да е належащо съществуването на стандартен ключ.
Новият F-PACE също по този начин разполага с богата гама от технологии в помощ на лидера. Това включва системата Clear Exit Monitor, която може да оповестява на пасажерите както отпред, по този начин и откъм гърба за съществуването на приближаваща кола или велосипедист при излизане от автомобила. Адаптивният круиз надзор поддържа зададено разстояние от автомобила начело.
Най-новата технология 3D съраунд камера на Jaguar дава разширена 3D функционалност, употребявайки последните технологии, с цел да даде повече детайли и избор на изгледи в действително време при маневриране на автомобила. Изборът на настройки включва Junction View, 3D Perspective View и ClearSight Plan View.

Ангажиментът на Jaguar да основава динамични и леки коли продължава с новия F-PACE. Алуминиевата архитектура е основана от рециклиран алуминий със затворен контур за по-голяма резистентност и е значим принос за реализиране на задачата на компанията - Destination Zero, свят с нулеви излъчвания, нулеви инциденти и нулеви тапи.

Клиентите могат да избират от равнища на оборудване S, SE и HSE, всички налични със спецификация R-Dynamic. Също по този начин алтернатива за всички модели е и пакетът Black Exterior. Новият Jaguar F-PACE ще бъде разполагаем на българския пазар от началото на 2021 година

*Източник: www.jaguar.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР