Новият ISOCELL сензор на Samsung обещава още по-качествена смартфон фотография(снимка:

...
Коментари Харесай

Samsung създаде сензор за изображения с най-малкия пиксел


Новият ISOCELL датчик на Samsung дава обещание още по-качествена смарт телефон снимка
(снимка: Samsung видео)

С ензор за изображения 200MP ISOCELL HP3 с най-малките пиксели в промишлеността – единствено 0,56-микрометра – сподели корейският софтуерен колос Samsung Electronics. П о-малките пиксели могат да понижат площта на камерата в смарт телефона с 20%, обявиха от компанията.

ISOCELL HP3 е с 12% по-малък размер на пиксела от предшественика си, чийто размер бе 0,64 μm. Той съдържа 200 милиона пиксела в 1/1,4 ” оптичен формат, което е диаметърът на региона, която се улавя през обектива на камерата.

Това значи, че ISOCELL HP3 разрешава почти 20% понижаване на повърхността на модула на камерата, с помощта на което производителите на смарт телефони могат поддържат своите флагмански устройства тънки.

ISOCELL HP3 се предлага с решение за автоматизирано фокусиране Super QPD, което значи, че всички пиксели на датчика са оборудвани с благоприятни условия за автоматизирано фокусиране.

В допълнение, Super QPD употребява един обектив върху четири прилежащи пиксела, с цел да открие фазовите разлики както в хоризонтална, по този начин и във отвесна посока. Това проправя път за по-точно и по-бързо автоматизирано фокусиране при потреблението на камерата на телефона.
още по темата
Сензорът също по този начин разрешава да се вършат видеоклипове в 8K при 30 фрагмента в секунда (fps) или 4K при 120 фрагмента в секунда, с минимална загуба в зрителното поле при снимане на 8K видеоклипове. В композиция с решението Super QPD, потребителите могат да снимат фрагменти с кинематографично качество със своите мобилни устройства.

При ниска осветеност ISOCELL HP3 употребява технологията Tetra2pixel, която комбинира четири пиксела в един, с цел да трансформира 0,56μm 200MP датчик в 1,12μm 50MP датчик или 12,5MP датчик с 2,24μm пиксела посредством съчетание на 16 пиксела в едно. Технологията разрешава на датчика да симулира датчик за пиксели с огромен размер, с цел да прави по-ярки и по-добри фотоси даже в затъмнена среда, като на закрито или през нощта.

За да усили оптимално динамичния обсег на мобилния датчик за изображения, ISOCELL HP3 употребява усъвършенствана функционалност Smart-ISO Pro. Технологията сплотява информацията за изображението, добита от двете конверсии на превръщане на режима Low и High ISO, с цел да сътвори HDR изображения.

Обновената версия Smart-ISO Pro се предлага с троен ISO режим (ниско, приблизително и високо) – което в допълнение уголемява динамичния диапазон на датчика. В допълнение, технологията разрешава на датчика да пресъздава изображения в над 4 трилиона цвята (14-битова дълбочина на цвета), 64 пъти повече цветове от 68 милиарда (12-бита) на предшественика.

Освен това, като поддържа поетапен HDR дружно със Smart-ISO Pro. ISOCELL HP3 може да превключва сред двете решения според от средата на снимане, с цел да създава висококачествени HDR фотоси.

В момента са налични мостри на Samsung ISOCELL HP3, а всеобщото произвеждане на новия датчик е планувано да стартира тази година, прецизираха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР