Новият губернатор на Днепропетровск ще бъде Серхий Лисак, генерал, който

...
Новият губернатор на Днепропетровск ще бъде Серхий Лисак, генерал, който
Коментари Харесай

Ключови смени в Украйна: Генерал и полицаи стават губернатори на три гранични области

Новият губернатор на Днепропетровск ще бъде Серхий Лисак, военачалник, който от шест месеца управлява дирекцията на Службата за сигурност на Украйна. Друг чиновник на Службата за сигурност, Юрий Малашко, поема Запорожие.

Новият губернатор на Херсон ще бъде Олександър Прокудин, служител на реда от кариерата, който за 22 години е извървял пътя от следовател до шеф на регионалната полиция в Херсон. През февруари 2022 година, единствено няколко дни преди съветското навлизане, той е освободен от този пост заради прекачване на друга работа, само че всичко, което се знае за него е, че е взел участие в деокупацията на Херсон тази есен.

Така тримата нови губернатори са мъже в униформа с кариера в службите. Това може да значи, че управляващите са поели курс към налагане на боен ред в районите в същинския смисъл на думата - може да се допуска, че тази линия се постанова и във връзка с финансовата дисциплинираност.

Рокадите може да значат също, че Днепропетровск, Херсон и Запорожие се готвят за сложни времена и се търсят качества да се провежда защитата и да се работи в изискванията на война в околните дни, седмици, а може би и месеци.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР