Новият главен изпълнителен директор на германската банка Кристиан Зивинг Още

...
Новият главен изпълнителен директор на германската банка Кристиан Зивинг Още
Коментари Харесай

Deutsche Bank с двойно по-голяма печалба от очакванията

Новият основен изпълнителен шеф на немската банка Кристиан Зивинг

Още по тематиката
Германия проверява водещи банкови чиновници за данъчни измами

Прокурори в Кьолн приготвят обвинявания против Barclays, Bank of America, Goldman Sachs и други финансови институции
2 юли 2018
Американските интервенции на Deutsche Bank попаднаха в листата с проблематични банки

Това заплашва напъните на новия изпълнителен шеф на финансовата компания Кристиан Севинг да успокои напрежението измежду вложителите
3 юни 2018
Deutsche Bank свива капиталовото си банкиране

Най-голямата немска банка счита да концентрира бизнеса си в Европа
26 апр 2018
Смяна на върха в Deutsche Bank

Главният изпълнителен шеф Джон Краян беше отхвърлен предварително, а на негово място застава Кристиан Севинг, който отговаряше за банкирането на дребно
10 апр 2018 Нетната облага през второто тримесечие е била 400 млн. евро при предвиждания за 159 млн. Най-голямата немска банка Deutsche Bank регистрира двойно по-голяма облага от упованията през второто тримесечие и това дава опция на кредитната институция да си поеме глътка въздух след поредицата от неприятни вести, оповестява в. Financial Times.

Печалбата през втората четвърт на годината е била 700 млн. евро, а предварителните резултати бяха оповестени 9 дни по-рано. Прогнозите бяха за брутна облага от 321 млн. евро. Нетната облага също над два пъти над упованията – 400 млн. евро при предвиждания за 159 млн. Пълните резултатите ще бъдат оповестени на 25 юли.

" Ръководството счита, че тези резултати показват устойчивостта на франчайза ", обявиха от Deutsche Bank.

Едно мислено

Анализаторите обаче означават, че забележителният растеж на облагата наподобява се дължат на изключителни условия, както и това, че същинските доходи може да се окажат под упованията.
Реално облагите на банката са малко по-ниски от тези преди година, само че това не беше взето поради от пазара и цената на акциите се увеличи в понеделник със 7% - до 10.5 евро, само че все пак е надалеч под равнището 15.95 евро, на което се търгуваха преди година.

Положителните резултати идват три месеца, откакто изпълнителният шеф Кристиан Зивинг размени на поста Джон Краян и даде обещание по-бързо редуциране на разноските и по-дълбока промяна на поделението за капиталово банкиране.

От управлението на банката оповестиха още, че чакат приходите през второто тримесечие да са към 6.6 милиарда евро – с 200 млн. над предвижданията, което може да успокои страховете, че намаляването на разноските може да има несъразмерен резултат върху приходната ѝ база. Експертите обаче означават, че в приходите се включват и 100 млн. евро, които са от продажба на активи и еднократни механически резултати.

" Въпреки че този резултат безспорно е позитивен, растежът на приходите се дължи на еднократни резултати и доходи от и съвещания, които са по-добри от предстоящото ", съобщи Еойн Мълани, банков анализатор в Berenberg.

Друг анализатор показва и по-слабото показване на " мотора " на банката – бизнесът ѝ с продажби и търговия, който се чака да има 15% по-малко доходи на годишна база за тримесечието. Това не слага банката в положително състояние, когато се прави съпоставяне с растежа от 13% на приходите от търговия на JPMorgan за същия интервал и понижението от 1% при Citi. Постъпленията от консултантската активност нарастват с 2%, само че анализаторите означават, че те са склонни към огромни съмнения.

Добрата вест

Експертите прибавят, че най-хубавата вест в доклада на банката е фактът, че за трети път от седем тримесечия банката дава отговор на упованията. Главният финансов шеф на Deutsche Bank Джеймс декор Молтке даде сигнал за сходни упования, заявявайки неотдавна по време на финансова конференция на Goldman, че банката е удовлетворена от консенсусните прогнози.

От Deutsche Bank обявиха, че чакат оперативните разноски, в които не се включват лихвените, да са 5.8 милиарда евро за интервала при предстоящи 6 милиарда евро от анализаторите.

" Действията по преструктуриране напреднаха бързо през второто тримесечие, като броят на чиновниците понижа с към 1700 на цялостно работно време до малко над 95 400 ", прибавят от банката.

Според Нийл Смит, анализатор за Bankhaus Lampe, Deutsche Bank наподобява реализира добър прогрес при намаляването на разноските, изключително тези за личен състав. И това евентуално е една от аргументите, заради които цената на акциите се повишава.

Капиталовото съответствие на банката също се чака да бъде по-добро от предстоящото към 30 юни. Deutsche Bank оповестява, че чака да регистрира финансова адекватност (Core Tier One) от 13.6% по отношение на 13.3%, планувано от анализаторите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР