Новият генерален секретар на Организацията на страните износителки на петрол

...
Новият генерален секретар на Организацията на страните износителки на петрол
Коментари Харесай

Генералният секретар на ОПЕК се опасява от недостиг на петрол

Новият общоприет секретар на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), кувейтецът Хайсам ал Гайс, вижда висок риск от недостиг на предлагането на петролните пазари, само че е оптимистично надъхан във връзка с търсенето на суровината. В изявление за телевизия Блумбърг, първото от встъпването му в служба на този пост при започване на месеца, Ал Гайс акцентира, че неизползваните индустриални потенциали понижават, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него опасенията от закъснение на потреблението в Китай са пресилени.

Ръководителят на петролния картел е безапелационен, че ОПЕК не може да бъде упреквана за възходящата инфлация, а причина за това по думите му е незадоволителното вложение, " хроничното " по думите му " недоинвестиране " в газ и нефт.

В изявление за Си Ен Би Си той акцентира, че организацията има " солидни " връзки с Москва и че постоянно се е стремяла да отделя политиката от задачите си за стабилизиране на пазара.

Ал Гайс оглави петролния картел за три години след кончината на предходния общоприет секретар, нигериецът Мохамед Баркиндо, който умря на 63 години малко преди мандатът му да изтече.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР