Новият филм на Хирокадзу Корееда е истински обединител – много

...
Новият филм на Хирокадзу Корееда е истински обединител – много
Коментари Харесай

Носителят на Златна палма `Джебчии` в програмата на София Филм Фест

Новият филм на Хирокадзу Корееда е същински обединител – доста рядко може да се следи единогласие по адрес на творба на Седмото изкуство в „ лагера “ на кинокритиците, които пишат за всички авторитетни интернационалните медии.

Variety, The Guardian, Screen International, Los Angeles Times, The Telegraph са единствено част от изданията, които го правят оценка с допустимо най-високия брой точки.

Премиерата на „ Джебчии “ беше през месец май 2018 в Кан, където филмът безапелационно получи огромната премия „ Златна палма “, присъдена от журито с президент Кейт Бланшет. Публиката на всички места по света го приема с аплодисменти, тъй като творбата на Корееда „ стопля сърцата им “, а ревютата на експертите са изпълнени с възторжени прилагателни.

„ Джебчии “ е филм за едно семейство, което претърпява като крадци на дребно. Въпреки събитията, които са ги принудили да връзват двата края на ръба на бедността, те приютяват едно малко момиченце, изоставено в студа. Всички са задружни и щастливи, но неочакван случай разкрива секрети, които слагат на тестване връзките сред членовете на семейството…

„ Джебчии “ е комплициран, осъществен с финес, изпълнен със тайнственост филм, който води описа до един извънреден и неочакван край – поврат, изпълнен с психическо напрежение, който е заслужен за филм-ноар. При все това филмът напълно не е елементарен – той е заплетена, нюансирана, сърцераздирателна фамилна драма, показана в типичен японски жанр, на който Корееда е приет занаятчия в нашата актуалност. “
Питър Брадшоу, „ The Guardian “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР