Новият британски премиер Борис Джонсън заяви в първата си реч

...
Новият британски премиер Борис Джонсън заяви в първата си реч
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Брекзит ще превърне Великобритания в най-великото място на света

Новият английски министър председател Борис Джонсън съобщи в първата си тирада в Народното събрание, че Брекзит ще трансформира Англия в най-великото място в света, съобщи " Ройтерс ".

" Нашата задача е да изпълним Брекзит на 31 октомври за сливане и изпълване още веднъж с сила на нашето велико Обединено кралство и с цел да превърнем страната в най-великото място в света ", акцентира Джонсън. Той заяви също, че Лондон няма да номинира претендент за еврокомисар в новия състав на Европейска комисия.

Джонсън също така дефинира изискванията на контракта за Брекзит, който предшественичката му Тереза Мей подписа с Европейски Съюз, като неприемливи, съобщи " Франс прес ". " Споразумението за излизане от Европейски Съюз беше отхвърлено три пъти ", напомни Джонсън, визирайки трите отхвърляния в английския парламент. " Неговите условия са неприемливи за този парламент и за тази страна ", акцентира той и изиска " премахването на ирландския защитен механизъм ".

Този механизъм е решение, което ще се ползва като краен вид за отбягване на инспекциите по границата сред английската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия след Брекзит.

" Трябва ясно да се разбере, че пътят към договорката минава през пътя на премахването на защитния механизъм ", акцентира Джонсън, представен от " Ройтерс ". Той прикани Европейски Съюз да премисли отхвърли си от предоговаряне на договорката за Брекзит, съобщи " Асошиейтед прес ".

" Ние сме подготвени за договаряния по различна договорка за Брекзит ", увери Джонсън и даде обещание, че английските представители ще вложат цялата си сила и решителност в тези договаряния, прибавя ДПА. Премиерът сложи ултиматум на Европейски Съюз, че в случай че не премисли отхвърли си за предоговаряне на договорката, то тогава ще има Брекзит без договорка.

Джонсън обаче изрази мнение, че Европейски Съюз има всички учредения да желае реализиране на компромис с Лондон по въпроса за Брекзит, съобщи " Ройтерс ". " Защо да тръгваме от презумпцията, че нашите другари от Европейски Съюз не желаят компромис? Аз мисля, че те имат съображение да желаят реализиране на компромис, и това е нещото, към което ние ще се стремим ", увери той.

Новият министър председател сподели също, че слага началото на нов метод за реализиране на самостоятелна комерсиална политика, в който точно се вписва и решението да не се номинира претендент за Европейска комисия, добавя " Ройтерс ". " Днес е първият ден за нов метод, който ще завърши с нашето излизане от Европейски Съюз на 31 октомври ", посочи той.

Джонсън сподели, че доста английски представители са блокирани в низ от срещи в Брюксел и Люксембург, когато тези хора могат да бъдат употребявани на други места, с цел да обезпечат (на страната) нови покупко-продажби за свободна търговия ", съобщи ДПА.

ЗА излизането без договорка Джонсън сподели, че е получил увещание от министъра на финансите, че всички нужни средства ще бъдат разполагаем, с цел да се ръководи обстановката на излизане без контракт, съобщи " Франс прес ".

Каза, че страната му е по-подготвена за този сюжет, в сравнение с някои си мислят, само че въпреки всичко не е толкоз подготвена, колкото би трябвало да бъде, и по тази причина би трябвало да форсира подготовката, съобщи " Ройтерс ". Той заяви, че е изискал подготовката за възможен Брекзит без договорка да бъде превърната в приоритет, добавя " Франс прес ".

По мотив изказванията на Джонсън пред Народното събрание опозиционният водач Джереми Корбин сподели, че неговата Лейбъристка партия ще се опълчи на каквато и да е договорка за Брекзит, препоръчана от новия министър председател, в случай че тя не пази работните места, правата на служащите и околната среда, съобщи " Ройтерс ". /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (619)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР