Новият бранител на Ювентус – Матайс де Лихт, потвърди, че

...
Новият бранител на Ювентус – Матайс де Лихт, потвърди, че
Коментари Харесай

Де Лихт за Юве: Няма нищо лесно тук

Новият защитник на Ювентус – Матайс де Лихт, удостовери, че няма нищо елементарно в Италия, откакто бе определен за най-хубав холандски футболист за 2019-а година. Де Лихт носеше капитанската лента за Аякс до полуфинала в Шампионската лига през предишния сезон и спомогна на Холандия да стигне до финалния мач за Лигата на нациите, въпреки че бе единствено на 19-годишна възраст тогава.

„ Горд съм да печеля тази премия на тази възраст, макар че в този момент към този момент съм на 20 години. Винаги съм се възхищавал на Кройф, Куман, Ван Бастен и Гулит, въпреки че не съм ги гледал онлайн. Винаги съм се възхищавал на Ян Вертонген, защото той ми беше образец, до момента в който упражнявах в школата на Аякс”, разяснява Де Лихт.

Централният защитник мина в Ювентус през това лято, а в този момент бързо ще би трябвало да се утвърждава в защитния вал на „ бианконерите” след тежката контузия на Джорджио Киелини в коляното.

„ Може да звучи отрицателно, само че в Италия, съпоставяне с Холандия, се мисли по-индивидуално. Всеки състезател знае по какъв начин може да стане по-добър и има направена лична стратегия за това нещо. Сега съм в нова страна и не виждам нищо елементарно. Този трофей, който завоювах, е за всички от новата генерация на Холандия. Куман, Ван Перси, Робен и Ван Гаал са от по-старата генерация и се надявам ние младите да дадем всичко, с цел да ги достигнем, даже надминем. Ще работя крепко, с цел да съумея в Италия”, разяснява Матайс Де Лихт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР