Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа

...
Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа
Коментари Харесай

Новият австрийски канцлер отпътува за Брюксел в икономична класа на самолета

Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа задгранична аудиенция и за среща с европейските водачи, като съблюдава навика си да пътува в икономична класа. Курц лети за Брюксел със аероплан на австрийския авиопревозвач Остриън еърлайнс, макар че към този момент оглавява австрийското държавно управление, отбелязва ТАСС.

" Новото федерално държавно управление ще води проевропейски курс. Моята първа задгранична аудиенция в качеството ми на канцлер е в Брюксел, където ще се срещна с водачите на Европейски Съюз Туск, Юнкер и Таяни ", написа Курц в акаунта си в " Туитър " и постна фотография, на която е в икономичната класа на самолета. На нея се вижда, че той е на обичаното си място до прозореца, обграден от сътрудници. Съгласно протокола канцлерът би трябвало да пътува със специфичен аероплан. Но Курц още като министър на външните работи пътуваше в икономична класа на авиолиниите.

Вчера австрийското канцлерство заяви, че в Брюксел във вторник и в сряда Курц ще има среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с ръководителя на Европейския съвет Антонио Таяни. Визитата ще е сигнал към тях за проевропейския курс на неговото държавно управление. Курц ще разиска с европейските водачи и австрийското председателство на Европейски Съюз във втората половина на 2018 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР