Новият албум на Кирил Маричков с премиера в ефира на

...
Новият албум на Кирил Маричков с премиера в ефира на
Коментари Харесай

Кирил Маричков представи новия си албум

Новият албум на Кирил Маричков с премиера в ефира на Дарик. След като отпразнува 75-тия си рожден ден с величествен концерт в зала 1 на НДК в края на октомври легендата на българския рок издаде новия си албум в навечерието на Коледа и част от песните в него прозвучаха в предаването на Дарик „ Реактивно “.

Кирил Маричков описа за дългото раждане на албума, траяло 7 години. И заяви, че приготвя автобиографична книга, в която „ щурецът “ ще опише най-важното в своя житейски и креативен път дотук.

„ На 27 декември ще повторим огромния концерт „ Фондацията “ показва Кирил Маричков на 75 “ в City Stage в София за всички, които не съумяха да си намерят билети за концерта в НДК. Там към този момент ще показва албума, който не беше подготвен за юбилейния концерт “, описа в студиото на Дарик Маричков.

Работата по албума е почнала преди седем години, когато „ Щурците “ са желали да празнуват 45-годишния си празник. „ Тогава се канехме да създадем един диск. Една от песните в новия албум „ Другите “ с извънреден текст на Волен Николаев, който също не е сред нас, както и Пепи Гюзелев – по тази причина и тогава този албум не се реализира ", описа рок музикантът, формирал музикалния усет на генерации българи.

Две-три от песните тогава са били подготвени, само че в този момент във връзка 75-годишния си албум Кирил Маричков взема решение да довърши този албум. „ Много съм удовлетворен от резултата и стана в действителност доста прекрасен албум – в него са едни от най-хубавите песни, които съм написал “, показа той.

По мотив една от песните му „ Алчност и нелепост “ Кирил Маричков уточни, че не има вяра в международните конспирации и счита, че в дъното на всичко са таман алчността и нелепостта. „ Алчността употребява като съучастник нелепостта – алчността е този, който продава, а нелепостта е тоя, който купува. Алчността е този, който преяжда, а нелепостта – този, който дояжда останалото. " Двамата в комбина ужасно са рискови " – това се пее и в песента “, сподели той.

Кирил Маричков сподели, че в последно време чува прекомерно елементарно, че някои са митове, други са паметни, трети – гениални, четвърти са звезди. " Специално за звездите, мисля че една звезда би трябвало да огрява целия свят както прави същинската звезда от небето. Та ние да кажем сме едни по-светли лампи “, сподели още Кирил Маричков.

„ Слава Богу, да блъскам на дърво, че Господ ми е запазил гласа до толкоз порядъчна възраст, с цел да мога да пея, да изсвирвам и да изобретявам хубави песни. А аз песните съвсем не ги изобретявам, те някакси ми идват в главата – не знам от кое място?!? “, призна известният музикант.

„ Публиката е тази, поради която сме оживели през всичките тези години. Затова оцеляхме – тъй като тя ни поддържаше, тъй като беше доста “, показа още той. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР