Новият, 46-и президент на САЩ Джоузеф Байдън наследи от своя

...
Новият, 46-и президент на САЩ Джоузеф Байдън наследи от своя
Коментари Харесай

Лимузината на новия президент на САЩ

Новият, 46-и президент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън наследи от своя предходник Доналд Тръмп освен държавни каузи, само че и прословутия длъжностен автомобил. Сега дългогодишният фен на класиката Corvette ще се вози в бронираната лимузина Cadillac One, която Джо към този момент показа на своето разкриване.

Президентският Cadillac One е същинска цитадела на колела и по явни аргументи и малко данни за него. Според слуховете автомобилът тежи към 10 тона, като огромното тегло се дължи на обстоятелството, че колата е оборудвана със свръхяка бронирана капсула.

Лимузината е издигната въз основата на голям пикап, само че има и друга версия, съгласно която „ Звярът “ (The Beast - второто име на президентския автомобил) е основан на Cadillac Escalade. Но извън лимузината е сходна на седана Cadillac CT6 (въпреки че има прилики и с Escalade).

 Лимузината на новия президент на Съединени американски щати

Дебелината на каросерията на автомобила е 15 см (като тази на аероплан от гражданската авиация), а стъклата са с дебелина 10 см. В допълнение, лимузината е оборудвана със специфични гуми, които са подсилени с кевларова отбрана.

Освен това лимузината има отбрана против бактериални и биологични оръжия, специфични револвери за изстрелване на димни екрани и напръскване на сълзотворен газ, пожарогасителна система, спешно подаване на О2 в купето и даже пускане на електрически заряд през дръжките на вратите. който се задейства при положение на офанзива.
 Лимузината на новия президент на Съединени американски щати

И най-после, вътре в колата е конфигуриран ледник, който съхранява кръв от същата група и със същия Rh фактор като тези на президента, както и дефибрилатор и друго здравно съоръжение. Но самата тапицерия е много скромна.

Интериорът на Cadillac One е облицован с елементарен велур. Между другото, като цяло Байдън към този момент има не един, а два такива Cadillac One. Задачата на втората кола е да обърка възможните нападатели, като единствено доближени от защитата би трябвало да знаят в коя лимузина е президентът.
 Лимузината на новия президент на Съединени американски щати

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР