Новите заплахи на САЩ да наложат мита върху определени френски

...
Новите заплахи на САЩ да наложат мита върху определени френски
Коментари Харесай

Париж: ЕС удря САЩ, ако наложат мита за цифровия данък

Новите закани на Съединени американски щати да наложат мита върху избрани френски артикули са неприятно нещо за международната стопанска система и Франция разчита на солидарността на европейските си сътрудници за отговор.

Така разяснява френският финансов министър Бруно льо Мер известието на Белия дом, че може да наложи мита до 100% върху 2,4 милиарда $ импорт на френско шампанско, сирене и други първокласни артикули , съобщи " Ройтерс ".

" Не желаеме да има никакви нови наказания. Между съдружници ние не би трябвало да имаме политика на наказания, неприятно е за стопанската система ", разяснява министърът на брифинг в Министерството на финансите на Франция.

" Ние сме готови да приемем решението на Организацията за икономическо съдействие и развиване за цифровия налог . Ако Съединени американски щати създадат същото, завършек на въпроса ", продължи той.

Според него заканите на Вашингтон да наложи мита върху френски артикули са " неприемливи " и Европейски Съюз е подготвен да отвърне.

" В случай на нови американски наказания Европейски Съюз ще бъде подготвен да отговори ", сподели Льо Мер пред радио Classique.

" Все още не сме блъснали нито една страна ", увери министърът.

В Лондон тази заран президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Франция се възползва от американските компании и че Европейски Съюз се отнася към Вашингтон доста непочтено в търговията.
 Франция се отделя от НАТО след оскърбителния коментар на Макрон, вижда Доналд Тръмп
Франция се отделя от НАТО след оскърбителния коментар на Макрон, вижда Доналд Тръмп

Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Лондон преди двудневната среща на върха на НАТО

Франция предлага да се наложи налог от 3% върху приходите за цифрови услуги на компании, които печелят повече от 25 милиона евро на година във Франция и 750 милиона евро по света.

Проверка на комерсиалното посланичество на Съединени американски щати е открила, че данъкът не дава отговор на правилата на интернационалната данъчна политика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР