Новите въоръжения от САЩ и другите съюзници ще позволят на

...
Новите въоръжения от САЩ и другите съюзници ще позволят на
Коментари Харесай

Резников: С оръжието от съюзниците ще си върнем всичко, включително Крим

Новите въоръжения от Съединени американски щати и другите съдружници ще разрешат на Украйна да си върне всички краткотрайно окупирани територии, в това число Крим. Вече са планувани всички стъпки, които ще бъдат осъществени след идването на новите партиди военна помощ, съобщи министърът на защитата на Украйна Олексий Резников в изявление за CNN.

" Смятаме да освободи всички наши територии, всичко, в това число Крим. Крим е стратегическа цел за Украйна, тъй като това е украинска територия. Но ще вървим малко по малко. " — уточни Резников.

По думите му, дейностите на украинските бранители след идването на новите оръжейни доставки ще бъдат разграничени на три стадия. При първия стадий би трябвало да се реализира стабилизиране на обстановката на фронта, с цел да се предотвратят загуби в сраженията против съветските войски.

Втората стъпка е изтласкване на окупаторите до границите, каквито са били на 24 февруари, когато Руската федерация стартира нашествието си против Украйна. На третия стадий с сътрудниците на Украйна ще се разискват " пътищата за освобождение на териториите, в това число Крим ".

По думите му, няма значение дали опит за освобождение на Крим по боен би предизвикал Русия.

" Това е без значение. Защото те (руснаците) ще видят това в Херсон, ще го видят в Запорожието, ще го видят също и в Мариупол – че това са украински територии. Крим също е украинска земя, без значение от всичко. " — заключи Резников.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР