Новите суперваксини, които ще ни пазят от четири грипа, струват

...
Новите суперваксини, които ще ни пазят от четири грипа, струват
Коментари Харесай

Ваксина за 20 лева ни пази от четири вида грип



Новите суперваксини, които ще ни пазят от четири грипа, костват 20 лв.. Очаква се до няколко дни те да са в аптечната мрежа.

Така България става една от първите страни в Европа, които ще обезпечат опция за популацията да се имунизира с новите серуми.

Междувременно на пазара към този момент са тривалентните инжекции, чиято цена е 10 лева те могат да се намерят в съвсем всяка аптека. " "Инфлувак " ще ни пази от трите съществени варианта, които се чака да циркулират тази година, а "Ваксигрип " ще включва и четвъртия, плануван от Световната здравна организация (СЗО).

През март СЗО разгласява целесъобразния състав на противогрипните ваксини. За изненада на епидемиолозите за пръв път от 10 години насам вариантът „ Калифорния “ не влиза в прогнозите за сезон 2017-2018 година За сметка на това обаче през зимните месеци ще ни удари неговият брат-близнак „ Мичиган “. Този вариант е нов, открит едвам преди две години, само че също по този начин като свинския грип е A/H1N1. В момента той циркулира в Австралия, където са регистрирани 52 смъртни случая.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР