Новите случаи на коронавирус в България:Вицепремиерът и министър на икономиката

...
Новите случаи на коронавирус в България:Вицепремиерът и министър на икономиката
Коментари Харесай

ОБЗОР: Нов локдаун при 80% заети легла в интензивните сектори, Цацаров подава оставка като председател на КПКОНПИ

Новите случаи на ковид в България:

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разгласи, че Административен съд София-град е отхвърлил и жалбата на „ А1 България “ против заповедта, инициирана от нея и екипа на Министерството на стопанската система и промишлеността, с която е неразрешено на търговеца да употребява нелоялна комерсиална процедура, а точно: да индексира цените по ред, който не е очакван в подписаните сред него и потребителите контракти.

Бургас мина в лилавата зона и това наложи нови ограничения.

Владимир Сваленски размени в Общинския съвет новия регионален шеф на Пловдив Йордан Иванов.

Общинският съвет в Пловдив взе решение да отсрочи за последваща сесия закриването на второстепенния разпоредник с бюджетни средства КСУ „ Свети Георги “ за последваща сесия.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев разгласява нова фотография на PCR теста си, на която се виждат и имената му.

Възрастна жена пострада при пожар в Пловдив.

Катастрофа се размина на косъм от тежки последствия в Кършияка. Лека кола е връхлетяла на тротоар и е спряла единствено на няколко сантиметра от краката на пешеходка. За случая описа пловдивчанин, станал очевидец на каскадата.

КПКОНПИ внася в окръжни съдилища искове за лишаване на нелегално добито имущество на стойност над 3 млн. лв.. В Окръжен съд – Пловдив се внася иск против Еркан Лапанов на стойност 2 862 521,37 лева

Основните пътища в родопската част на община Асеновград са проходими при зимни условия. Във всички планински региони през вчерашният ден се е правило опесъчаване. Днес продължи обработването на пътната мрежа в селата Орешец, Врата, Мостово, Добростан.

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди инспекция за кражбата на кутия с дарения планувани за заболели и бездомни животни, за която Traffic News заяви.

Общинският съвет в Пловдив взе решение за пускане на процедура продажба на акциите на Общината във банкрутиралото сдружение „ Градски транспорт” АД. Предложението бе подкрепено на косъм с 26 гласа „ за”, като даже бе належащо прегласуване на предлагането, защото първият път събра 25 гласа.

Заболеваемостта от COVID-19 в Пловдивска област мина 700 на 100 000 души на 14-дневна база. Най-засегнатата община е Брезово, където процентът на болните надвиши този в град Пловдив. По данни на Регионалната здравна ревизия към 12 януари заболеваемостта в Брезово е 791 на 100 000 души.

“Шепа нещастни фашисти” назова депутатите от “Възраждане” депутатът от “Продължаваме промяната” Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта. Поводът за изявлението му бе коментар на зам.-шефа на “Възраждане” Цончо Ганев, който прикани ръководещите да не упрекват тях за случилото се през вчерашния ден на митингите, а да поемат отговорност и да отстранен зеления документ.

Големите общини ще излязат с общо искане към държавното управление за подкрепяне поради повдигането на издръжката, режийните разноски, както и строителството. Кметът Здравко Димитров сподели, че преди дни се е провела онлайн среща с Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Портних и Живко Тодоров, с цел да обсъдят проблемите на най-големите общини.

Катастрофа в Пловдив рани 2-годишно детенце, пътувало в едната кола. Инцидентът е станал през вчерашния ден към 15.20 ч. на бул. „ Шести септември “ в региона на правосъдната палата.

Със собствен декрет президентът Румен Радев назначи пловдивчанина Пламен Славов за секретар по нематериалност и просвета.

22-годишен престъпно проявен юноша извърши обир в дома на пенсионер от Пловдив. Рецидивистът нахлул на адреса на 77-годишен гражданин и го заплашиш в опит да открадне лек автомобил „ ГАЗ “, велосипед и други движимости.

Шофьор блъсна 72-годишна пешеходка в Пловдив, Инцидентът е станал на на кръстовище сред бул. „ Пещерско шосе “ и ул. „ Владивосток през вчерашния ден, предават от полицията.

Лидерът на БНС Боян Расате отива на съд за безчинство и телесна щета по хулигански подбуди, оповестиха от прокуратурата.

" Възраждане " ще даде 10-14 дни на ръководещите за решение за зеления документ на диалозите при премиера. Това разгласи ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов във видео във Facebook за идните дейности след вчерашния митинг против зеления документ.

Окръжна прокуратура-Смолян внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 48-годишния Ангел Марчев, който бе арестуван за издаване на подправени Коронавирус документи в Пампорово. До тук се стигна след следствие на

Няма да бъдат въвеждани нови ограничавания в Пловдив. На този стадий не се постанова и откриване на спомагателни кревати за лекуване на пациенти с COVID-19. Това реши по време на онлайн съвещание Общинският спешен щаб в Пловдив.

Зам.-кметът по строителството на Пловдив Пламен Райчев инспектира ремонта на стадион " Тодор Диев ".

Катастрофа стана през днешния ден на Пещерско шосе. Лека кола е по таван, в страни от пътното платно.

Председателят на Комисията на противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество Сотир Цацаров ще напусне поста си на 1 март.

Нов локдаун ще бъде въведен при 80% заети интензивни кревати, това оповестиха на брифинг здравният министър Асена Сербезова. На брифинга стана ясно още, че България ще бъде разграничена на 6 клъстера и ще бъдат въведени 10 ограничения за поддръжка на засегнатите от COVID-19.

Арестуваният с револвер на митинга през вчерашния ден пред Народното събрание е стрелял два пъти.

Хората няма да проявят толеранс към това държавно управление. Аз моите 100 дни ги давам, само че хората - не. Това съобщи за БНР президентът на България в интервала 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев.

Председателят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов изиска пояснение от енергийния министър Александър Николов по отношение на изказванията му, че цената на природния газ е можело да не нараства с 30 на 100 от 1 януари. Това излиза наяве от известие на енергийния регулатор.

Скандал се развихри сред новия министър на спорта и ръководителят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР