Новите случаи на COVID-19 в Южна Корея достигнаха над 40

...
Новите случаи на COVID-19 в Южна Корея достигнаха над 40
Коментари Харесай

Сериозен ръст на заразените с COVID-19 в Южна Корея

Новите случаи на COVID-19 в Южна Корея доближиха над 40 000 за първи път от два месеца, като държавното управление предизвести за евентуален петкратен скок през идващите месеци, оповестява организация Ройтерс.

" Ежедневните инфекции могат да скочат до 200 000 сред средата на август и края на септември ", сподели министър-председателят Хан Дък-су на държавната среща за отговор на Коронавирус, цитира мнението на Корейската организация за надзор и предварителна защита на болесттите (KDCA).

Цифрата от 40 266, оповестена в сряда, съставлява скок от 8% по отношение на предходния ден и е най-високото равнище от 43 908 на 11 май.

200 000 случая дневно са следени последно през април.

Хан сподели, че хората на 50-годишна възраст и тези със съпътстващи болести ще имат право на втора бустерна ваксина.

Досега единствено хора на 60 или повече години имаха право. Степента на приемане обаче е ниска, като единствено 32% са избрали да получат четвърта инжекция.

Южна Корея през май анулира множеството от рестриктивните мерки си, свързани с пандемията, в това число мандата за маски навън, защото случаите се забавиха след пика си от над 600 000 дневно в средата на март.

Правителството няма непосредствени проекти за връщане на рестриктивните мерки, само че не ги изключва, в случай че има " сериозна смяна " в обстановката с Коронавирус, сподели Хан.

Изискването за седемдневна карантина за болните от Коронавирус остава в действие , добави той.
 Южна Корея анулира наложителните маски навън
Южна Корея анулира наложителните маски навън

Новото държавно управление обаче счита решението за преждевременно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР