Новите санкции, наложени от САЩ срещу Русия, са равносилни на

...
Новите санкции, наложени от САЩ срещу Русия, са равносилни на
Коментари Харесай

Медведев: Край на руско-американските отношения, САЩ ни обявиха търговска война

" Новите наказания, наложени от Съединени американски щати против Русия, са равносилни на огромна комерсиална война против Москва. Санкциите, посписани от президента Доналд Тръмп, поставят завършек на очакванията за възстановяване на руско-американските връзки ".

Това съобщи съветският министър-председател Дмитрий Медведев, откакто през вчерашния ден президентът на Съединени американски щати бе заставен да подпише натрапен му от американския конгрес законопроектза наказания против Русия, Северна Корея и Иран.

Самият Тръмп не скри, че поставя подписа си с отвращение, защото не утвърждава ограниченията по отношение на Русия. Според наблюдаващи обаче президентът няма избор, защото рискува да удостовери подозренията за съветски връзки и интервенция на Русия в негова изгода на президентските избори в Съединени американски щати предходната година.

Според Медведев ограниченията, подписани отТръмп, демонстрират " цялостното изтощение на американския президент, който е трансферирал пълномощията си на Конгреса и е бил унизен от него ".

Припомняме, че новите американски наказания против Москва целят да санкционират Русия поради възможната ѝ интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и поради дейностите ѝ в Украйна.

В същото време Тръмп упрекна Конгреса, че е превишил глобите в закона. Подписвайки ги в сряда, той съобщи, че ограниченията са " надълбоко неправилни ".

" Да, само че нямаше по какъв начин да не ги подпише ", разяснява саркастично съветският министър председател на страницата си във Facebook. Според него " глобите са поставили завършек на вярата за възстановяване на руско-американските връзки ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР