Новите правила за борба с коронавируса влязоха в сила във

...
Новите правила за борба с коронавируса влязоха в сила във
Коментари Харесай

Въведоха нови мерки за борба с коронавируса във Франция

Новите правила за битка с ковид влязоха в действие във Франция. Разпоредбите провокираха доста неодобрение и даже митинги в няколко града. От през днешния ден жителите се нуждаят от документ, че са имунизирани или негативен тест, с цел да влязат в множеството музеи и кина. Скоро ще се изисква същото и за прилагане на градския превоз.
По-рано през юли президента Еманюел Макрон разгласи новите правила, дружно с разпореждания за наложителното имунизиране на всички медицински лица. Недоволните от тези ограничения оповестиха, че заповедите съставляват "здравна тирания ". На няколко места бяха изпочупени центрове за имунизация.
"Току що получих новите данни за заболяемостта. Говорихме за риск да достигнем сред 15 и 20 хиляди нови случая през юли. Ето че е реалност. За последните 24 часа имаме 18 хиляди новозаразени. Това означва, че разпространяването на вируса се е нараснало със 150 % за една седмица. Такива равнища не сме виждали до момента. Нито когато пристигна английския вид, нито при южноафриканския или бразилския ", разяснява Оливие Веран, министър на опазването на здравето на Франция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР