Новите областни управители нямат яснота кой ще осигури личните предпазни

...
Новите областни управители нямат яснота кой ще осигури личните предпазни
Коментари Харесай

Няма яснота за предпазните средства и дезинфектантите за изборите на 11 юли

Новите регионални шефове нямат изясненост кой ще обезпечи персоналните защитни средства и дезинфектантите за парламентарните избори на 11 юли.

Разследване на БНР разкри редица нарушавания по доставките от някогашния здравен министър Костадин Ангелов за обезпечаване на противоепидемичните ограничения за вота на 4 април.

Все още няма предписание от министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров по какъв начин ще бъде проведена доставката на персонални защитни средства и дезинфектанти за изборите на 11 юли. За изборите на 4 април здравното министерство направи доставки по Закона за изключителното състояние за над 2,1 милиона лв..

Новите регионални шефове се надяват на централизирана доставка. Според неофициална информация тази отговорност може ще бъде вменена на новите губернатори.

„ Ще се подготвим да търсим лицензирани, със документи дезинфектанти. Ще се консултираме с моите сътрудници в прилежащите области по какъв начин да го предотвратим да не стане като предния път “, съобщи новият регионален шеф на Велико Търново Георги Гугучков, визирайки следствието на БНР, с което беше потвърдена доставката на дезинфектанти за изборите със наличие, друго от изписаното на етикета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР