Новите инфекции нараснаха с 8% в световен мащаб миналата седмицаРъководителят

...
Новите инфекции нараснаха с 8% в световен мащаб миналата седмицаРъководителят
Коментари Харесай

СЗО: Увеличението на броя на случаите на Covid-19 може да е само върхът на айсберга

Новите инфекции набъбнаха с 8% в международен мащаб предходната седмица

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус сподели в сряда, че световното нарастване на броя на случаите на Covid-19 може да е единствено върхът на айсберга, оповестява СиЕнЕн, представен от.

"След няколко седмици на спад, докладваните случаи на COVID-19 още веднъж се усилват в международен мащаб, изключително в елементи от Азия ".

Гебрейесус означи също, че нарастванията се случват макар намаляването на тестванията за ковид в някои страни, което значи, че записаните данни са "само върхът на айсберга ".

Новите инфекции набъбнаха с 8% в международен мащаб предходната седмица спрямо миналата седмица. За СЗО "пандемията ще свърши единствено когато завърши при всички ".

В Китай новите случаи през 2022 година към този момент надвишават общия брой инфектирани хора, регистрирани през 2021 година Силно предаващият се вид Omicron провокира огнища от Шанхай до Шенжен и съставлява още една опасност за националната стопанска система.

Всички предприятия, като се изключи тези, които се смятат за основни, или са спрели интервенциите, или са въвели работа от у дома.

Броят на инфектираните също набъбна в Германия, която записва нов връх на позитивни случаи с растеж от 22% по отношение на миналата седмица. Броят на случаите набъбна още веднъж при започване на март, откакто разпоредбите, които не разрешават на неимунизирани хора да имат достъп до доста затворени публични места, започнаха да се облекчават.

Правителството твърди, че въпреки случаите да се усилват, към този момент не съществува огромен риск от претоварване на здравната система заради имунизациите и обстоятелството, че преобладаващият вид Омикрон постоянно има по-леки признаци.

С към 40 случая в международен мащаб, едновременната зараза от разновидностите Делта и Омикрон се преглежда като рядко събитие.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР