Новите данъчни мерки на румънското правителство ще доведат до 1.1

...
Новите данъчни мерки на румънското правителство ще доведат до 1.1
Коментари Харесай

Румъния губи над €1 милиард заради новите данъчни реформи

Новите данъчни ограничения на румънското държавно управление ще доведат до 1.1 милиарда евро спад в бюджетните доходи, предвижда Фискалният съвет на страната, представен от локални медии.

Оценка не регистрира обезщетителните ограничения, които държавното управление възнамерява да приложи, само че съгласно Съвета те няма да компенсират изцяло изгубените доходи.

Управляващите социалдемократи ще трансформират редица налози от началото на 2018 година Сред тях са данъкът върху оборота, както и този върху нездравословните храни. Предвижда се понижаване на подоходния налог, както и на осигуровките, който към този момент ще се заплащат от служащите, вместо от работодателя. Паралелно с това държавното управление счита да усили пенсиите и минималната работна заплата.

Реформите са много противоречиви и провокираха публичното неодобрение, а редица специалисти предсказаха, че те ще усилят недостига на румънската стопанска система.

Работодателите би трябвало да усилят брутните заплати с минимум 20%, с цел да компенсират прехвърлянето на обществени вноски към чиновниците. Те обаче не са задължени по закон да вършат това.

" Лесно е да си представим обстановка, при която, при липса на категорично обвързване, работодателят реши да не усилва брутните заплати на служащите и чиновниците в задоволителна степен, с цел да избегне въздействието върху равнището на чистата заплата ", показват от Фискалния съвет.

Новите ограничения на държавното управление не бяха утвърдени от Фискалния съвет и Законодателния съвет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР