Новите 8 самолета F-16 Блок 70 ще излязат към 3

...
Новите 8 самолета F-16 Блок 70 ще излязат към 3
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Новите самолети F-16 ще ни струват към 3 млрд. лв.

Новите 8 самолета F-16 Блок 70 ще излязат към 3 милиарда лева, сподели военният специалист и някогашен длъжностен министър на защитата Тодор Тагарев  Тодор Тагарев Тодор Тагарев е министър на защитата от 12 март до 29 май 2013 година Тагарев е роден е на 18 април 1960 година на конгрес за рисковете пред сигурността на България.

Той означи, че оскъпяването идва от ДДС-то, което ние ще би трябвало да платим и то ще е още към 500 млн. лева, предава БНР. 

Експертът изясни, че това са пари, които отиват не за защита, а по чисто финансов въпрос. Към тези пари има също мита и транспортни разноски, стана ясно от съвещанието на комисията в Народното събрание преди предлагането да влезе в зала.

Според Тагарев вложенията от последните години в изтребителната авиация " изяждат " огромна част от вложенията, които са нужни и за останалата част от армията.

" Отдавна и президентският екип, включвайки министъра на защитата, подгрява публичното мнение, постоянно манипулативно, че тези американски самолети – с тях няма да сме подготвени до 2028 година, последно чух да приказва даже за 2030 година, по тази причина ни би трябвало един нов фиктивен вид аероплан, който беше наименуван директен и там несъмнено ориентацията е към " Грипен ", който няма по какъв начин да коства по-малко от 1,5 – 2 милиарда лева Ако допуснем, че първите 8 са платени – единствено изтребителната авиация, която е доста дребна част от защитата, от нужните качества, има заплаха да отидат 5 милиарда Рискът е не да не можем да направляваме въздушното си пространство, а да нямаме спиране в подготовката на водачите и да се наложи краткотрайно ние да разчитаме на наши съдружници за надзор на въздушното пространство. Ние нямаме риск за сигурността на нашето въздушно пространство, а с цел да не прекъсне подготовката и да се наложи да разчитаме на съдружници, ние сме подготвени да дадем 5 милиарда ", разяснява Тагарев. 

Той изрече мнението си, че страната ни продължава да се нарежда като слаб и обезсърчителен съдружник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР