Новините за самоубийствата на Кейт Спейд и Антъни Бурдейн, случили

...
Новините за самоубийствата на Кейт Спейд и Антъни Бурдейн, случили
Коментари Харесай

Как да разберем и помогнем, когато някой е склонен към самоубийство

Новините за самоубийствата на Кейт Спейд и Антъни Бурдейн, случили се в една и съща седмица, още веднъж насочиха публичното внимание към проблемите на депресията.

Предприемането на дейности по тематиката не би трябвало да се случва единствено след сходни случаи. Психическите болести, които водят към опити за самоубийства са по-чести, в сравнение с тези, за които се разчува, както и повече на брой, в сравнение с допускаме.

В Съединени американски щати броят на самоубийствата през 2014 година е с 24% повече спрямо това 15 години по-рано. Това е и втората водеща причина за смъртността при американците сред 10 и 34 години и измежду трите съществени аргументи за тази измежду европейците на възраст 15-35 година

Миналата година излиза наяве, че единствено един от 20 страдащи от меланхолия получава нужната психиатрична помощ у нас, а все по-млади хора в България протягат ръка на живота си.

Затова е значимо да умеем да разпознаваме знаците, когато някой наш непосредствен или прочут демонстрира податливост към самоубийство, с цел да успеем да му помогнем в точния момент.

Признаците в държанието, които приказват за суицидни мисли, най-често са:
диалози за това, че се усеща в капан; счита себе си за задължение, изпитва предпочитание да почине и търси способи да го осъществи; внезапни смени в настроението, яд и предпочитание за отмъщение; сопнато, обезпокоено или неразумно поведение; промени в режима на сън; нараснала приложимост на субстанции.
 Здравословно психическо здраве меланхолия самоубийство Unsplash

Мислите за самоубийство може да се настанят у всеки, само че по-силно може да бъде при лица, на които въздействат следните фактори:
родственици, които са изпитвали същото; корист с вещества; психологични и други съществени или хронични заболявания; прекарване на покруса или загуба, контузия или насилие; нескончаем стрес, отнемане от сън.
Стъпките, с които може да спасите живот, вижте в галерията >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР