Новините за нов вариант на коронавируса потопиха пазарите в петък,

...
Новините за нов вариант на коронавируса потопиха пазарите в петък,
Коментари Харесай

След Черния петък пазарите отварят на зелена територия

Новините за нов вид на ковид потопиха пазарите в петък, като американските показатели S&P 500 и Nasdaq Composite записаха най-лошия си ден от октомври 2020 година В Европа скъпите бумаги също се оцветиха в алено и Stoxx 600 изтри над три % от цената си в най-лошия ден от 18 месеца насам. Родният Sofix последва международните пазари и загуби 1,39 % в петък.

Bloomberg пресмята, че в петък спадът е изтрил над $2 трлн. пазарна стойност.

Инвеститорите бяха обезпокоени поради спекулациите, че новият вид е три пъти по-заразен, което от своя страна провокира вълна от нови рестриктивни ограничения в редица страни по света.

Реакцията обаче наподобява бе пресилена и в понеделник фючърсите се оцветиха в зелено.

Данните от рано сутринта демонстрират, че Dow Jones Industrial Average се изкачва с 0,7 процента; S&P 500 с 0,96 %, а Nasdaq 100 с 1,19 %.

На Стария континент английският FTSE ще отвори с 97 пункта по-високо, немският DAX със 191, а френският CAC 40 с 99 пункта, написа CNBC.

Петролът също добави $3 към цената си.

Азия наподобява по-притеснена и акциите в района паднаха в понеделник.

Новият вид на ковид бе открит към този момент във Англия, Израел, Белгия, Нидерландия, Германия, Италия, Австралия и Хонконг.

Производителите на ваксини оповестиха, че към този момент организират проучвания и скоро ще стане ясно до каква степен препаратите пазят от разновидността omicron. През повичните дни Moderna заяви, че има опцията да промени формулата на имунизацията и да я пусне още при започване на идната година — в случай че това въобще се окаже належащо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР