Новината за предстоящото въвеждане на син картон във футбола е

...
Новината за предстоящото въвеждане на син картон във футбола е
Коментари Харесай

ФИФА увърта за въвеждането на син картон

Новината за идното въвеждане на наследник картон във футбола е " неточна и преждевременна ", се споделя в изказване на Международната футболна федерация (ФИФА).

Британският вестник " Телеграф " написа, че Международният ръб на футболните асоциации (IFAB) ще разгласи началото на тестването на сини картони. Изданието отбелязва, че те ще бъдат показани на футболисти за несъразмерни разногласия със съдиите и тактически нарушавания. Ако състезател получи наследник картон, той ще бъде отхвърлен от терена за 10 минути.

" ФИФА би желала да разясни, че новините за потреблението на така наречен наследник картон на елитните равнища във футбола са погрешни и преждевременни. Всички сходни опити, в случай че бъдат извършени, би трябвало да бъдат лимитирани до тестване на по-ниски равнища. Това е позицията, която ФИФА има намерение да повтори в своите полемики по тази точка от дневния ред на годишната среща на IFAB на 2 март ", се споделя в изказването.

" Телеграф " добавя, че тези сини картони ще бъдат тествани в женския и в юношеския футбол, както и в мачовете от по-долните лиги. Според изданието Футболната асоциация на Англия е подготвена да вкара това предписание в своите шампионати още през идващия сезон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР