Новината за плаващи мини в Черно море е навредила сериозно

...
Новината за плаващи мини в Черно море е навредила сериозно
Коментари Харесай

Илин Димитров: Хибридната новина за мините в Черно море навреди на летния туристически сезон

Новината за плаващи мини в Черно море е навредила съществено на идния летен туристически сезон. Това сподели в изявление за Радио Варна ръководителят на Комисията по туризъм в Народното събрание Илин Димитров. 

" Това беше напълно хибридна вест , която попречи на идния сезон. След разпространението на тази информация, започнаха всеобщи анулации на резервации от Германия . Както разбрахме обаче, няма плаващи мини към Черно море ", разяснява Димитров. 

" Работим извънредно интензивно за промотирането на България като сигурна и безвредна дестинация ", сподели още Димитров.

Председателят на Комисията по туризъм е към момента внимателен в упованията си за идния летен сезон поради комплицираната конюнктура в Европа и войната в Украйна. 

" По всяка възможност няма да посрещаме съветски и украински туристи през лятото. Няма да посрещаме и беларуски туристи , защото е допустимо съветските жители да опитат да влязат в България през трети страни. Тук приказваме най-много за притежатели на жилища ", сподели Димитров. Той дефинира като резистентен пазара от прилежащите ни страни. 

Хотелите и бежанците

" Вече има над 1400 хотела , които приютяват бежанци. Държавната помощ от 40 лв. за хотелиерите е единствената мярка, която подкрепя техния бранш сега. Това ще помогне да се задържат работни места и да се удължи сезона, колкото и жестоко да звучи ", разяснява още Илин Димитров.

Наскоро той взе участие в Конференция на ръководителите на комисии в парламентите на 27-те страни членки на Европейски Съюз, отдадена на устойчивия туризъм и Зеления пакт. По време на форума, Илин Димитров е изразил позицията на България против повишаването на керосина и биогоривата , които се чака да скочат двойно. Според специалиста, това ще удари съществено по туризма в Европа, защото цените на самолетните билети ще се усилят двойно , а с това и пътуванията до страни отвън Европейски Съюз ще станат по-привлекателни. Не са изключени и банкрути на самолетни компании, предизвести Илин Димитров. 

Чуйте диалога на Иван Барбов с Илин Димитров: 


Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР