Новината за оставката на Иван Тотев като областен координатор на

...
Новината за оставката на Иван Тотев като областен координатор на
Коментари Харесай

Кого избра Борисов за кандидат-кмет в Пловдив? Три версии за оставката на Тотев

Новината за оставката на Иван Тотев като регионален координатор на ГЕРБ-Пловдив шокира множеството му съпартийци под тепетата. Макар да отхвърлиха формален коментар, всички потърсени от " Марица " по-видни гербери бяха единомислещи, че са доста сюрпризирани.

 

" Шегувате ли се? Не може да бъде! Луда работа! ", бяха първите реакции на локалните членове на ГЕРБ. 

 

Председателят на Общинския съвет Александър Държиков, който беше  зам-кмет в двата мандата на Тотев, научи новината от репортера на „ Марица ” и показа, че и за него промяната на локалния водач е цялостна изненада. 

 

Наложен от партийния водач Бойко Борисов претендент за кмет или тактически избирателен ход са двете версии, които са най-обсъждани. 

 

Първата догадка е, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ е решила кандидат-кмет за Пловдив да бъде Дани Каназирева, която от дълго време е в обтегнати връзки с Тотев.

 

Припомня се, че някогашната депутатка и регионален шеф изненадващо се появи на първия ред измежду формалните лица по време на тържествената гала за Съединението.

 

Възможно е изборът да е паднал и върху различен претендент, който въобще не е събрал номинации от локалните структури. Зам.-кметът Стефан Стоянов и депутатът Радомир Чолаков към този момент бяха споменавани в тази роля.

 

Друга догадка гласи, че Тотев е бил помолен да сдаде поста на координатор поради неговия траен спор с оформилата се локална коалиция " Съединени за Пловдив ", която издига Славчо Атанасов за кмет. В нея влизат " Кауза България " на сегашния зам.-кмет Георги Титюков, ЗС " Александър Стамболийски ", Вътрешна македонска революционна организация и " Новите водачи ".

От ГЕРБ не желаят да се конфронтират с тази локална коалиция, тъй като разчитат на тяхна поддръжка за възможния балотаж против претендента на ПП-ДБ Ивайло Старибратов.

 

Има версия, че в последна сметка претендент за кмет ще бъде посоченият и до момента като любимец за номинацията кмет на регион " Тракия " Костадин Димитров, а напускането на Тотев е да се спрат внушенията, че Димитров е негово протеже.

 

" Окончателното решение за кандидат-кмета на ГЕРБ в Пловдив е взето, само че ще бъде оповестено до два дни ", съобщи пък пред " Марица " почитан член на партията.

 

Инфо: Марица

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР