Новината за новия президент беше посрещната от симпатизантите на Байдън

...
Новината за новия президент беше посрещната от симпатизантите на Байдън
Коментари Харесай

Вижте какви са реакциите след като САЩ избра Джо Байдън и първата жена вицепрезидент

Новината за новия президент беше посрещната от симпатизантите на Байдън с празненства на площадите в редица американски градове. Хилядите негови симпатизанти се стекоха на Black Lives Matter Plaza в региона наоколо до Белия дом. Празненствата продължиха и във вечерните часове.
В първата си тирада след оповестяването на успеха новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да се оправи с разделянето в американската нация.

Байдън дефинира успеха си над Доналд Тръмп като „ безапелационна “.

По мотив разочарованието на поддръжниците на сегашния държавен глава той разяснява, че те не са врагове. Пред поддръжниците си в Уилмингтън, щата Делауеър, бъдещият водач даде обещание, че като президент да сплоти американското общество:

„ Нека тази свирепа епоха на демонизиране в Америка да стартира да завършва, тук и в този момент. Отказът на републиканци и демократи да си сътрудничат едни с други не е някаква тайнствена мощ, оттатък нашия надзор, това е решение, избор, който ние вършим. И в случай че можем да решим да не си сътрудничим, тогава можем да решим да си сътрудничим “.

Щабът на Доналд Тръмп разгласи нощес, че е внесъл тъжба в районен съд в щата Аризона с аргумента, че погрешно са били отхвърлени гласовете на някои гласоподаватели в окръга Марикопа в деня на президентските избори, съобщи Ройтерс.

Според желае, импортиран във висшия областен съд на най-населения окръг в щата, се показва, че членове на изборни секции са казвали на гласоподаватели да натискат един бутон, откакто машината алармирала " overvote " (буквално - в допълнение гласуване). Щабът на президента твърди, че по този начин вотът на тези гласоподаватели не бил зачетен, а това можело да се отрази " решаващо " на резултата от гласуването в Аризона. Освен това в този окръг били употребявани нови машини за гласоподаване. От изборната комисия в Марикопа и щаба на Джо Байдън към този момент няма коментар по случая.

Байдън сподели, че първата му работа като новоизбран президент ще бъде да подбере научни съветници и специалисти, които да оглавя акцията за справяне с пандемията от ковид. Сред другите цели, които той посочи, са превъзмогването на расизма и възкръсване на стопанската система. На интернационалната сцена Байдън ще се бори за прекратявана на изтъквам „ изкуствената комерсиална война “ с Европейски Съюз, оповестява БНР.

Избраната за вицепрезидент Камала Харис дефинира изборната победа като „ възвестяване на нов ден за Америка “:

„ Вие отправихте ясно обръщение. Избрахте вярата, обединяването, науката и да - истината “.

Хората тук споделят едно облекчение след една напрегната акция, протекла в една поляризирана нация. Ликуващите виждат в лицето на Байдън обединителят, който ще върне нормалността в страната. Победата на демократите е и историческа, откакто новоизбраният вицепрезидент Камала Харис е на път да стане дамата заела най-голям пост в историята на страната.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР