Новината на седмицата е ясна - статията в германския Die

...
Новината на седмицата е ясна - статията в германския Die
Коментари Харесай

Z-Каст 111: България спаси Украйна - добра новина, или добър PR?

Новината на седмицата е ясна - публикацията в немския Die Welt, която позабърса репутацията на България пред света - и даде сериозен подтик на " Продължаваме промяната " в едно на процедура предизборно време. Наистина ли страната ни се е оказала основна в първите месеци на войната в Украйна, или всичко това е просто добре планувана PR акция?

По тематиката, реакциите в чужбина и у нас, в новия епизод на Z-Каст разяснява Капка Тодорова, сътрудник на Клуб Z в Германия.

" Няма по какъв начин вестник Die Welt да тръгне да обслужва, да вземе някакви 20 и не знам си какъв брой хиляди евро от Петков, както се твърди. Вестникът е притежател на издателство Шпринген, то е най-голямото в Германия, Die Welt и Bild принадлежат на него. Това са вестници, които още се устоят от хартиеното си издание ", разяснява тя.

Тодорова призна, че Петков и Василев евентуално имат контакти с немското издание, за което са писали професионални публикации още преди да влязат в политиката. 

Но означи, че най-същественото е представянето на България в добра светлина - освен това от една медия, която другояче не храни непотребни благосклонности към Източна Европа.

" Да, тази публикация дава старт на предизборната акция. Може би това е целял и екипът на Петков и Василев, казвайки че са подготвени да приказват. Но историята е вярна. Вярно е и че това ще окаже прочут напън на публичното мнение в Германия. "

Все отново Германия сега е в позицията на най-богатата страна в Европа, която отхвърля да прати танкове, когато най-бедната вече е осигурила гориво и оръжие.

Ще засегне ли тази вест останалите български евроатлантици? Струва ли си месеците позор за българите, които желаеха страната ни да поддържа Украйна? И най-много, какво значи това за бъдещото българско държавно управление, откакто предходното би трябвало да води такива политики скрито - от сътрудниците си и от електората? Обречени ли сме на подмолна политика?

Гледайте новия, 111-ти епизод на Z-Каст:



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР