Новината бе съобщена от Новости-космонавтики, които от своя страна се

...
Новината бе съобщена от Новости-космонавтики, които от своя страна се
Коментари Харесай

Започна строежът на прототипа на частния руски космически кораб Арго

Новината бе обявена от Новости-космонавтики, които от своя страна се базират на РИА Новости. 

“Договорът за правене на композитния корпус на прототипа на кораба е към този момент подписан ”, споделя Сопов. “Сега тече работа взаимно със експертите на предприятието-производител по отношение на проектирането и правенето на комплекта принадлежности за непосредственото основаване на корпуса ”.

Сопов счита, че наземните проби на прототипа на “Арго ” могат да стартират още през 2021-ва година.

Напомням на читателите, че “Арго ” се обрисува да е товарен транспортен съд, който ще може да транспортира до орбита 2 тона потребен товар и да връща назад на Земята 1 звук. Засега Русия не разполага с технологии за връщането на такова огромно количество потребен товар на Земята, за разлика от Съединени американски щати, където товарният транспортен съд на Илон Мъск “Драгън ” не просто лети до МКС, само че и се връща назад.

“Арго ”, за разлика от съветските товарни кораби “Прогрес ”, които изгарят в атмосферата, ще може и да каца сходно на “Драгън ”. Излизането от орбита ще става по балистична скица с аеродинамично закъснение, а в последните стадии – закъснение чрез спирачни ракетни мотори. Те ще се включат на височина 250 метра, а на 100 метра ще се задейства спускаем щит.

В бъдеще “Арго ” ще транспортира товар и до новата окололунна станция “Гейтуей ”. Поне в първичен стадий корабът ще е единствено товарен, само че в далечно бъдеще се обмисля да се направи и пилотиран вид.

Първият полет на “Арго ” ще бъде извършен през 2024 година с ракета-носител “Союз-2.1б ”. Сопов счита, че срокът е реален и в случай че работата напредне, Русия може да навакса част от изоставането по отношение на Съединени американски щати. По думите на бизнесмена, в случай че стечението на събитията е положително, през 2025 година софтуерното равнище на руснаците ще е същото, каквото е днешното на СпейсЕкс.

Прочетете интервю със Сергей Сопов, оповестено през януари

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР