Новината бе съобщена днес от РИА Новости. За да проверят дали

...
Новината бе съобщена днес от РИА Новости.
За да проверят дали
Коментари Харесай

Руските космонавти не успяха да спрат теча на МКС

Новината бе обявена през днешния ден от РИА Новости.

За да ревизират дали са сполучили да запушат дейно пробойните, в петък космонавтите изолираха “Звезда ” от останалата част на МКС и мериха налягането в модула, което се оказа 730 mmHg. Днес сутринта налягането бе наново измерено и то възлиза на 678 mmHg, което значи, че течът продължава. 

Напомням на читателите, че приключването на въздуха бе открито за пръв път през септември 2019 година. През август 2020-та съветските медии оповестиха, че течът е в американския сегмент. Съвсем естествено информацията беше в допълнение раздухана от съветските журналисти – че този път американците са тези, които са се продънили (напомням на читателите, че през 2018 година беше открита пробойна в съветски транспортен съд “Союз ”), че руснаците още веднъж героично ще избавят МКС и че екипажът дружно с живеещия тогава астронавт на НАСА ще бъде изолиран в съветския модул “Звезда ” – тъй като там е несъмнено и не тече.

НАСА организира неведнъж диагностика на модулите на американския сегмент на МКС и теч от американските модули не беше установен.

“Беше направена нездравословна нечиста сделка по отношение на разхерметизирането на станцията, в която дефинираха американците за отговорни ”, написа шефът на Роскосмос по пилотираната стратегия. 

В края на септември беше доказано, че приключването на въздух се случва откъм съветския сегмент. Последваща диагностика откри съществуването не на една, а на две цепнатини в корпуса на съветския модул “Звезда ”. 

Аномалията не заплашва живота и здравето на космонавтите, само че периодично товарните кораби би трябвало да доставят на МКС ресурси от сбит въздух. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР