Новинарският екип на БНТ ще проследи изборите за 46-и американски

...
Новинарският екип на БНТ ще проследи изборите за 46-и американски
Коментари Харесай

Два екипа на БНТ отразяват изборите в САЩ от мястото на събитието |

Новинарският екип на Българска национална телевизия ще наблюдава изборите за 46-и американски президент с директните усещания на своите специфични пратеници. Журналистите Цветелина Йорданова и Александър Марков и операторите Атанас Атанасов и Владимир Богдански ще проследят развръзката на вота в Съединените щати с акцент върху това, което интересува българските фенове. Те приготвят специфични репортажи, извънредни изявленията и задълбочени прогнози от Вашингтон и други основни точки на Съединените щати.

" Тази акция е като никоя до момента. Изборите са с непредвидима развръзка и даже не е несъмнено, че в края на изборния ден ще знаем кой е спечелилият ", споделя Цветелина Йорданова. Тя е изпълнителен продуцент " Международни вести " в нюзрума на Българска национална телевизия и не за първи път е в Съединени американски щати, с цел да отразява американските политически процеси.

" Битката за Белия дом се води по време на друга борба - тази с COVID-19. Тя към този момент се отрази на предизборната акция. Но още доста фактори оказват въздействие – напрежението към полицейското принуждение и последвалите митинги, икономическата криза… Разбира се, нас ни интересува и какъв избор ще създадат българите в Съединени американски щати ", споделя Александър Марков. Той е политически кореспондент в нюзрума на Българска национална телевизия и за финален път беше във Вашингтон, с цел да отрази срещата сред Бойко Борисов и Доналд Тръмп.

Операторите Атанас Атанасов и Владимир Богдански са отразявали за Българска национална телевизия едни от най-важните интернационалните събития и са снимали някои от най-хубавите репортажи на Българска национална телевизия от конфликтни точки.

Българска национална телевизия ще наблюдава изборите освен в новинарските излъчвания „ По света и и у нас “ и настоящите излъчвания. В действително време това се случва и в специфичната секция " Съединени американски щати 2020 " на цифровата ни платформа BNTNEWS. Секцията „ Съединени американски щати 2020 “ съществува от 4 месеца и там могат да се открият освен настоящите вести. Нашата публика може да се ориентира и да разбере спецификата на американския избирателен развой и политическата обстановка в Съединени американски щати.

Следете изборите за американски президент по Българска национална телевизия 1 и онлайн на и в мобилното приложение BNTNEWS.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР