Нови в страната заради ураганния вятър. Днес поривите му са

...
Нови в страната заради ураганния вятър. Днес поривите му са
Коментари Харесай

Бурята повали дърво на релсов път и спря пътнически влак


Нови в страната поради ураганния вятър. Днес поривите му са още по-силни от през вчерашния ден. Във беше прекратено краткотрайно придвижването на влакове поради паднало дърво пред пътническа комбинация.

Пътническият трен от Видин се удря малко след девет часа в повалено върху релсите дърво.

„ Видяхме дървото, само че се ударихме. Предприех за прекъсване, обаче те се оказаха незадоволителни. Просто нямаше по какъв начин да го избегнем. Ние се спасихме в машинното с сътрудника “, споделя пред bTV машинистът Стойко Стойков.

Дървото поваля дирек на контактната мрежа.

„ Просто видяхме, че стълбът пада. Има по влака. Има счупено стъкло. Има даже ранен пасажер. Цялото стъкло напряко падна върху жена. Помолихме всички да слязат от влака. С каквото можахме помогнахме на всички да не се паникьосват “, споделя и кондукторът Никола Илиев.

Снимка: bTV


Заради злополуката придвижването беше краткотрайно прекратено.

По-рано сутринта дребен камион се върху коли в квартал „ Дъбника “ във Враца.

„ Поглеждам през прозореца и виждам, че това нещо е върху колата. Нямам „ Каско “ - какво ще върша в този момент, не знам “, тормози се Васил Кръстев, пострадал от бурните ветрове.

Без застраховка, поради отвод на част от притежателите, са и семейство Ценови. Покривът на кооперацията е съвсем през последните две денонощия.

Снимка: bTV


„ На толкоз години съм, такова нещо не съм виждала, това е пъкъл “, споделя и Венка Ценова.

От Общината се ангажираха да спомагат на посредством Междуведомствената комисия по бедствия и повреди.

„ Разчитаме на страната за за финансиране на част от вредите, за които няма застраховка “, споделя пред bTV кметът на Враца Калин Каменов.

В отстраняването на провалите от през днешния ден се включват и военните. Бедственото състояние във към този момент остава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР