Нови сезони за предаванията „Здравето отблизо и „Зелената линейка в

...
Нови сезони за предаванията „Здравето отблизо и „Зелената линейка в
Коментари Харесай

Всичко за здравето по БНТ1

Нови сезони за предаванията „ Здравето от близко " и „ Зелената кола за спешна помощ " в ефира на публичната медия.

Предаванията за здраве на Българската национална телевизия - „ Здравето от близко " и „ Зелената кола за спешна помощ " - се завръщат в ефира на БНТ1 с нови сезони. От 18-ти септември (понеделник) 40-минутният формат „ Здравето от близко " с водещ Мария Андонова ще се излъчва онлайн всеки работен ден в ново време - от 11:00 часа, а в петък предаването ще бъде с дълготрайност един час до обедната емисия вести. В последния ден на идната седмица - на 24 септември - започва с първо издание за сезона и единственото по рода си здравното риалити в българския ефир - „ Зелената кола за спешна помощ " - с водещ Ива Димитрова. Форматът ще се излъчва всяка неделя в познатия часови диапазон - от 7:10 до 8:00 часа. И през новия сезон предаванията „ Здравето от близко " и „ Зелената кола за спешна помощ " ще преглеждат настоящи тематики, свързани със здравето и здравословния метод на живот, търсейки способеното мнение на одобрени експерти в региона.

През новия сезон предаването „ Здравето от близко " ще предложи нови рубрики. Екологичният метод на живот ще бъде във фокуса на рубриката „ #Еко ", в която ще се преглеждат тематики, свързани с чистотата на въздуха и водата, зелената среда и здравето от природата. „ Медицински сензации - истини и неистини " ще следи актуалните научни открития в региона на здравето и тяхното приложение. Последните открития в света на космологията, роботиката и високите технологии ще преглежда рубриката „ Нови светове ", а взор към здравното познание от древността ще предлага разделът „ Археология и медицина ". За първи път във формата феновете ще имат опция да се срещнат „ от близко " с вдъхновяващите персоналните истории на хора - спечелили в борбата за своето здраве.

От септември акцент в програмната скица на „ Здравето от близко " ще бъде новата самодейност, отдадена на понижаване на нездравословните излъчвания от автомобилния трафик в огромните градове. Специален клип „ Изключи мотора! Намали нездравословните излъчвания! " и тематично създадени тематики в предаването ще среща феновете със същността на самодейността. Форматът ще резервира най-гледаните рубрики: „ Здравна on-line консултация " - единствената по рода си телевизионна консултация с водещи експерти, които дават отговор в ефир на зрителски въпроси от Facebook страницата на „ Здравето от близко " ; „ Нов имидж - нов живот " - къс риалити формат, които преобразява фенове на предаването; „ Природна аптека " - естествени предписания и съвети; „ Светът от близко " - всичко забавно от света в аспекта на здравето; „ Рецепта за благополучие " - графа, отдадена на логиката на психиката и здравето; „ Здравно досие " - известни персони описват за своя метод на живот.

В първата седмица от новия сезон феновете на „ Здравето от близко " ще имат опция да видят извънредно изявление с проф. Николай Желев - знаменит академик по биотехнологии, взел участие в основаването на първото изкуствено сърце. Интервюто ще бъде излъчено на 19-ти септември (вторник), а от студиото на предаването водещият кардиолог проф. Иво Петров ще дава отговор на зрителски въпроси на тематика: „ Как да се предпазим от сърдечно-съдови болести? ". Също във вторник (19.09) своето морско „ Здравно досие " ще показа изпълнителят Венци Венц. На 20-ти септември (сряда) известният мотивационен преподавател Хамза Кан ще показа своята позиция за синдрома на професионалното прегряване „ бърнаут ". В четвъртък (21.09) предаването ще прегледа тематиката за приложенията на плацентата и какъв е редът на приемането ѝ при предпочитание от страна на родителите.

В неделя (24.09) в ефира на БНТ1 се завръща и здравното риалити „ Зелената кола за спешна помощ " с водещ Ива Димитрова в студийната част. Чрез предаването на Българска национална телевизия едни от най-хубавите лекари у нас отиват при хората от дребните обитаеми места, с цел да осъществят профилактика на най-разпространените болести. Инициативата цели предварителна защита на социалнозначимите болести, повишение здравната осведоменост и промотиране на здравословния метод на живот.

И през новия сезон „ Зелената кола за спешна помощ " ще продължи поредицата „ В името на мечтаното дете ", която е отдадена на актуалното лекуване на репродуктивните проблеми и наблюдава процесът от инвитро процедурите до появяването на по този начин мечтаното дете.

Една от тематиките в първото издание на формата за сезона ще бъде: „ Главоболието - признак или болест ". „ Зелената кола за спешна помощ " ще посети региона на Мездра, а посетител в студиото на предаването ще бъде невролога доцент Георги Ангов.

Автор и продуцент на „ Здравето от близко " и „ Зелената кола за спешна помощ " е Ива Димитрова.

Гледайте „ Здравето от близко " всеки работен ден
от 11:00 часа и „ Зелената кола за спешна помощ " всяка неделя от 7:10 часа по БНТ1!

.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР