Нови седем високопроходими линейки са доставени в България за нуждите

...
Нови седем високопроходими линейки са доставени в България за нуждите
Коментари Харесай

Седем нови високопроходими линейки в ЦСМП

Нови седем високопроходими коли за спешна помощ са доставени в България за потребностите на центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП). Това съобщават от Министерството на здравеопазването.

Линейките са закупени с финансиране по план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ по ОП„ Региони в напредък ” 2014-2020 година

Високопроходимите коли ще бъдат разпределени в ЦСМП във Велико Търново, в Кърджали, в Кюстендил, в София, в Монтана, в Благоевград - за потребностите на филиала в Сандански, и в Смолян - за потребностите на филиала в Мадан.

Първите пет високопроходими коли за спешна помощ дойдоха в края на декември 2023 година и бяха разпределени в ЦСМП Благоевград - за потребностите на филиала в Банско, в Пазарджик - за потребностите на филиала във Велинград, в Смолян - за потребностите на филиал в Смолян, в София - за потребностите на филиала в Самоков и в Шумен - за потребностите на филиала във Върбица.

В рамките на плана ще бъдат доставени още 30 високопроходими коли за спешна помощ, като крайната цел е привършване на всички доставки на нови коли за спешна помощ с нараснала проходимост в границите на март 2024 година Срокът на целия план е до края на юли 2024 година

През декември 2023 година министър председателят Николай Денков връчи символичните ключове на първите доставени високопроходими коли за спешна помощ.  

В рамките на плана се планува пазаруване на 400 коли за спешна помощ, поправки на центрове и филиали за незабавна помощ и обезпечаване на съоръжение за тях. Стойността на плана е над 160 млн.лв. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР