Нови санитарни ограничения влязоха в сила днес в Израел, където

...
Нови санитарни ограничения влязоха в сила днес в Израел, където
Коментари Харесай

Нови мерки в Израел - на ресторант и в храм с ваксинационен сертификат или отрицателен тест |

Нови санитарни ограничавания влязоха в действие през днешния ден в Израел, където бе регистриран най-големият брой инфектирани от януари макар огромната акция за имунизация против COVID-19, съобщи Франс прес.

Еврейската страна възвърне задължението да се демонстрира уверение за имунизация или отрицателен PCR тест за визити в заведения за хранене, хотели, музеи и библиотеки, както и за присъединяване в културни и спортни прояви.

Мярката се ползва и в храмове, посещавани от над 50 вярващи по едно и също време, заяви в официално съобщение здравното министерство, като добави, че магазините и комерсиалните центрове ще могат към този момент да посрещат единствено по един клиент на 7 квадратни метра повърхност.

Заради повишения брой нови случаи на ковид Израел към този момент възвърне предишния месец някои ограничения, вдигнати през юни, да вземем за пример наложителното носене на маски в затворени обществени пространства и офисите.

Вчера - рекорден брой от януари. През юни бяха регистрирани единствено по няколко случая за 24 часа.

Израел бе измежду първите страни, почнали огромна имунизация още през декември с помощта на съглашение с американската компания " Пфайзер ", която бързо му достави милиони дози в подмяна на данни за действието и успеваемостта на препарата. Това даде опция броят на случаите фрапантно да се понижи, само че през последните седмици заразяванията още веднъж се усилиха с разпространяването на разновидността Делта при неимунизирани и при имунизирани преди повече от шест месеца.

Миналата седмица Израел стартира да слага трета доза на хората на 50 години и повече, без значение че Световната здравна организация прикани да се разгласи мораториум върху реваксинирането, с цел да останат повече ваксини за бедните страни, където ваксинираните към момента са малко.

Премиерът Нафтали Бенет разяснява, че слагането на тези дози в деветмилионен Израел няма да накърни международните ресурси и по-скоро ще даде опция да се тества ефикасността на подсилващите дози.

Ако обстановката в страната не се усъвършенства, през септември, когато се празнуват редица еврейски празници, може да бъде натрапен нов локдаун, предизвести Бенет.

Израел е отчел досега над 950 000 инфектирани с новия ковид и близо 6700 смъртни случая. Повече от 5,4 милиона поданици на страната са имунизирани с по две дози, а към 1,1 милиона - с три.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР