Нови съмнения се появиха в медиите относно положителния тест за

...
Нови съмнения се появиха в медиите относно положителния тест за
Коментари Харесай

Нови съмнения за положителния тест за COVID-19 на Новак Джокович

Нови подозрения се появиха в медиите по отношение на позитивния тест за COVID-19, употребен от Новак Джокович, с цел да влезе в Австралия и да се опита да отбрани купата си на Australian Open.

Серийният номер на неговия тест от 16 декември 2021 година наподобява отвън последователността на останалите номера на тестванията в Сърбия в този интервал, като извадката е събрана от Би Би Си.

Серийният номер на позитивния тест на Новак Джокович е по-висок, в сравнение с при втория му (отрицателен) резултат от теста от шест дни по-късно.

Молбата му за виза в последна сметка беше отхвърлена, само че не на тези учредения. Сърбинът беше депортиран от Австралия, макар че апелира решението на министъра на имиграцията в съда.

Документите, показани от юристите му пред съда в Австралия, включват два документа за тест за ковид (PCR), един с позитивен резултат на 16 декември и един с негативен резултат на 22 декември.

Немска изследователска група, наречена Zerforschung в партньорство с немския новинарски уебсайт Der Spiegel, първа откри несъответствието, че по-ранният тест има по-висок номер от по-късния.

Novak Djokovic: Doubts over timing of Covid test - BBC News — matiere* (@matiere)

Журналистическото следствие демонстрира, че кодовете за удостоверение от всички проби, до които са имали достъп, ситуирани в същата хронологична времева линия потвърждават, че колкото по-ранна е датата на теста, толкоз по-малък е номерът на кода за удостоверение. Единственото отклоняване от всички кодове е позитивният тест на Новак Джокович на 16 декември.

Всички номера следват упования модел – с хронологично повишаване, като се изключи сръбския тенисист.

При детайлната инспекция се оказва, че в случай че кодът от 16 декември (7371999) бъде натрапен върху времевата линия на останалите проби, то той се вписва измежду номерата, които са издадени в интервала 25 декември (7366969) и 28 декември (7415312).

Какво би могло да бъде обяснението?

Двата теста, направени от Новак Джокович, са били обработени в разнообразни лаборатории и е допустимо тези лаборатории да са били с разнообразни партиди кодове за удостоверение. Това може да изясни за какво първият му тест има по-висок код от втория.

Въпреки това, в листата на публицистите с кодове за удостоверение има два, които са обработени в същата лаборатория като позитивния тест (два дни и четири дни след неговата проба). И двата теста имат по-ниски номера на кодовете за удостоверение.

В допълнение, резултатите от тестванията, които са събрани, са били обработени в осем разнообразни лаборатории и няма нищо в данните, което да допуска, че другите лаборатории имат разнообразни партиди кодове за удостоверение.

От Би Би Си са се свързали с екипа на Новак Джокович, само че от там са отказали коментар.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР