Нови рокади по високите етажи на властта в Еврокомисията. След

...
Нови рокади по високите етажи на властта в Еврокомисията. След
Коментари Харесай

Нови рокади и в управлението на ЕК: Заместник-председателят Франс Тимерманс напуска Брюксел

Нови рокади по високите етажи на властта в Еврокомисията. След Мария Габриел преди повече от три месеца, в този момент и заместник-председателят напуща Брюксел и се цели в премиерския пост на родната си Нидерландия.

Примерът с оставката на Мария Габриел през май сега е измежду най-коментираните в Брюксел. Сега от Комисията си потегля Франс Тимерманс, основна фигура и началник на всички, които работят по амбициозните климатични цели на Европа. Родната му Нидерландия в този момент ще би трябвало да извърви пътя, по който България към този момент напредна.

Председателят на Европейска комисия благодари на другия претендент Даниел Лорер

След като нашето държавно управление предложи две кандидатури, ръководителят Урсула фон дер Лайен избра тази на Илияна Иванова. По процедура в този момент следва чуване. То ще е на 5-ти септември пред две комисии: по индустрия и енергетика, и по обучение и просвета. Въпросите са обществени, а депутатите желаят да чуят съответни законодателни начинания и бюджети за осъществяването им.

Нов тест за разговора сред сътрудниците в ръководството

От през днешния ден отговорите на Илияна Иванова върху 46 страници към този момент са на уеб страницата на Европарламента.
Ако чуването мине сполучливо, евентуално на 12-ти септември кандидатурата на Илияна Иванова ще бъде гласувана от всички евродепутати.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР