Нови разкрития за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев изнесе

...
Нови разкрития за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев изнесе
Коментари Харесай

Сарафов с последни разкрития за атентата срещу Гешев

Нови разкрития за атентата против основния прокурор Иван Гешев изнесе пред публицисти зам. основният прокурор Борислав Сарафов. Вчера, малко след 11,30 ч., мощен гърмеж избухна пред бронирания джип на Гешев, който с кортежа си пътуваше от Самоков за София. В колата бяха брачната половинка на Гешев и двете им дъщери.

" Взривното устройство е самоделно. Не е фабрично,  произведено от армията. Касае се за оптимален професионализъм. Извършителят умее по този начин да заложи бомбата, че да има осколки ”, сподели Сарафов.
-->
Става въпрос за устройство с необятен химически състав, и с 3 кг. трорил.

Проверяваме всички версии, само че е несериозно да се мисли, че е квалифицирано за различен автомобил. Искам дебело да подчертая, че този гърмеж, тези осколки са можели да убият почтени жители. Можело е да бъде улучена цивилна кола, която се движи в другата посока ", уточни Сарафов.

Той посочи, че още е рано да се приказва за обвинени.

" Става въпрос за електронно взривяване. Ценя мнението на израелски специалист, с който разговаряхме през вчерашния ден. Той уточни, че сходно нещо е доста професионално осъществено. Говорим за злобен гении, не някой елементарен човек ", сподели Сарафов.

Това устройство може да се задейства и през интернет. Но сигурно е имало образен контакт, тъй като бомбата се е взривила, когато колата на основния прокурор се е изравнила с бомбата.

Работи се по всички версии, в това число това взривното устройство да е направено от чужденци, а не от българи, сподели Сарафов
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР