Нови разкрития около разстрела на Красимир Каменов - Къро в

...
Нови разкрития около разстрела на Красимир Каменов - Къро в
Коментари Харесай

Нови разкрития около разстрела на Красимир Каменов - Къро в РЮА

Нови разкрития към разстрела на Красимир Каменов - Къро в РЮА. Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи пред БТВ, че от сейфовете в къщата на предприемача в РЮА са взети избрани неща, които съдържат информация.

Според него следва проверяващите от Република Южна Африка да посетят България.

Оказва се, че убийството на Красимир Каменов - Къро, брачната половинка му и още двама българи, не е била единствената задача на убийците. Данни от следствието демонстрират, че от касите в дома на предприемача липсват избрани предмети, които обаче не са полезности. Какви тъкмо са те към момента няма публична информация. От полицията в Южна Африка разясниха по този начин.

" Убийството към момента е в развой на следствие. На този стадий няма нова информация. Все още няма арестувани. "

" Аз не виждам какво друго да изчезне с изключение на някаква документи. Негласно се знае, че Къро е дал показания пред непознати западни служби. Това, което допускам аз е, че от тези сейфове са изчезнали документи и някакви материални доказателства ", съобщи Йово Николов.

Разследващият публицист Йово Николов следи от години фигурата на Красимир Каменов в престъпния свят. По думите му Къро в никакъв случай не е бил толкоз забележим, колкото след края на март, когато някогашният основен прокурор Иван Гешев го разгласи за опасност.

Тогава от държавното обвиняване разпространиха записи, на които се допуска, че се чува гласът точно на предприемача, упрекнат в схеми за въздействие и подбуждане към убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов.

" Сега ще видиш какво ще направя. Ще си почистим нас си. Тия ще ги направя изобщо да не живеят там. Чакай да видиш какво съм им подготвил. Искам да го гледаш по малкия екран. "

" Подкарал съм. Сега ще видиш мача. Почнаха да ми се ровят в персоналните неща. Качват ми се горе да спят по станциите, спят ми на леглото, почват да ми ровят по сметките, където имам по света. "

Според проверяващия публицист най-вероятно Къро е бил вкаран в спор със задкулисието, което владее политическата и правосъдната система у нас.

Овладяването на финансовата империя на предприемача към този момент е почнало. От три седмици в комерсиалния указател се следят процеси, свързани с компаниите към Красимир Каменов.

" Наблюдаваме едно завземане на компаниите на Къро. Имам поради зеленчуковата борса в Слатина, която беше негова ", разяснява Йово Николов.

Промени се следят и при компания, обвързвана с основните паркинги в София.

" Те бяха приватизирани края на 1996 година по един много чудноват метод. Там имаше едно ликвидиране на съучастник - някогашният ръководител на транспортната комисия Георги Василев, който оказа помощ за тайната приватизация на тези паркинги. Там имаше свързани лица с някогашната ВИС. Някои от участниците в тези процеси сега се пробват да овладеят бизнеса на Къро. Очевидно са минали от другата страна на спора ", сподели още проверяващият публицист Йово Николов.

Името на предприемача беше намесено преди година и при опита на страната да си върне част от контрола на границата с Турция от частна компания, свързвана с Къро и негови сътрудници. Няколко седмици по-късно от власт падна последното постоянно държавно управление в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР