Нови правила за тестването на шофьорите за наркотици, предвиждат промени

...
Нови правила за тестването на шофьорите за наркотици, предвиждат промени
Коментари Харесай

Нови правила за тестване на шофьорите за алкохол и наркотици

Нови правила за тестването на водачите за опиати, плануват промени в Наредбата за реда за определяне концентрацията на алкохол в кръвта и/или използването на наркотични субстанции или техни аналози, качени за публично разискване.

Една от новостите е, че категорично се показва, че при всички пътнотранспортни катастрофи с потърпевш човек на водачите ще се прави инспекция с тест или водачите ще се изпращат за здравно проучване за определяне използването на наркотични субстанции или техни аналози.

Според настоящия вид това се прави „ при нужда “, което основава предпоставки за спорно пояснение и разнопосочно използване на наредбата.

Според друга смяна при връчване на талона за проучване лицето се предизвестява, че до взимане на биологични проби за определяне концентрацията на алкохол в кръвта и/или използването на наркотични субстанции не би трябвало да използва алкохол и/или опиати.

Нови правила за шофьорските изпити след Великден

Необходимо е в наредбата да бъде планувано известяван на водачите, че не следва да използват алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози до взимането на проби за химическо и/или химико-токсикологично лабораторно проучване, с цел да не бъде повлиян резултата от сходно държание, написа в претекстовете към плана.
 istock istock
С оглед вземане предвид с организацията на работа в лечебните заведения се постанова да бъде прецизирана наредбата, като с изключение на от проверяващите служители на реда, следствие може да се реализира и от други проверяващи органи.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР