Нови, поредни предсрочни парламентарни избори ще доведат до допълнително ерозиране

...
Нови, поредни предсрочни парламентарни избори ще доведат до допълнително ерозиране
Коментари Харесай

Андрей Райчев: С всеки следващ вот ПП ще губят

Нови, следващи предварителни парламентарни избори ще доведат до в допълнение ерозиране на поддръжката за " Продължаваме промяната ". Това разяснява пред bTV социологът Андрей Райчев.

Политическа партия, счита социологът, " живее в празник с шампанско и балони ", направи отпратка Райчев към анулирания прием, очакван за отпразнуване на изборната победа, за който се бяха подготвили от обединението ПП-ДБ в изборната вечер.

" Не им се майтапя, в противен случай, това е понятно. Това е нова, млада партия, която е привикнала да върви по улицата, хората да изскачат отвред, да стават 600-700 хиляди, възприятието, че стават милиони... Но е време да им мине, те са една от партиите. И не са го осъзнали, в два смисъла. И в случай че не го осъзнаят, им следва същинска злополука. Първият смисъл е - на всеки последващи избори ще губите. А те си показват противоположното. (...) Те към този момент са една от партиите, не са изненада. Не са тези млади и забавни момчета, които ще дойдат и внезапно ще стане знамение. "

Ако има държавно управление, то ще е експертно

Не следва обаче да се подценява, въпреки това, електоралната тежест на " Промяната ", тъй като зад полезностите им стоят доста хора. " Който ги подценява и ги счита за балон, жестоко бърка. Има такава порода хора в България ", сподели социологът.

И направи прогноза - в случай че Политическа партия създадат грешката да провокират нови избори, може да се наредят даже на третото, а не както в този момент на второто място като електорална тежест.

" От политиците най-дългосрочно мисли Христо Иванов. Той от месеци споделя, че единствената допустима основа за съгласие не е някаква свада за държавно управление, битка за места или изборът на министър председател, а вероятният консенсус сред 5 от 6-те партии - правосъдната промяна. И той сподели по какъв начин единственият метод е първо да се състои диалогът за промяната и на тази основа може би да се направи нещо като техническо или експертно държавно управление ", похвали визията на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов Андрей Райчев.

Сега по значимост разделителите сред партиите отстъпват, с цел да излезе напред разделителят сред партийния парламентаризъм и президентския централизъм

Политическа партия в последна сметка работили " като деца ", само че, счита той, действителността " ще нахлуе ".

" Когато осъзнаят, че на последващи избори ще имат още по-малко, тъй като до неотдавна хората ги мислиха за спечелили, а в този момент знаят, че не са. И второ - усложняват им се връзките с Демократична България, и то доста съществено. Този съдружник, който те подразбират, изобщо не е подразбиращ се съдружник. И тук би трябвало да им се вледени кръвта от това, което сподели Иван Костов - за финален път гласоподавам за вас ", съобщи Райчев.

А що се касае до възможностите за кабинет отвън хипотезата ГЕРБ и ПП-ДБ - ще става дума, счита социологът, за експертен кабинет, като Бойко Борисов в никакъв случай не би направил директна коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Нюз бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР