Нови пожари обхванаха вчера Югоизточна Франция, като изпепелиха 350 хектара

...
Нови пожари обхванаха вчера Югоизточна Франция, като изпепелиха 350 хектара
Коментари Харесай

Нови пожари обхванаха Югоизточна Франция

Нови пожари обгърнаха през вчерашния ден Югоизточна Франция, като изпепелиха 350 хектара в Гар , където пожарникар беше съществено ранен, и покрай Марсилия, спирайки тук-там придвижването по автомагистралата поради задимяване, съобщи Франс прес. Южно от Ним огромен облак пушек наложи отчасти затваряне на автомагистрала A9, която води към Испания.

Много се надявам да успеем да овладеем пожара до на следващия ден, сподели нощес майор Уилям Борели, въпреки че с настъпването на нощта самолетите и хеликоптерите с " водни бомби " трябваше да спрат да летят. Четирима пожарникари са ранени, в това число един тежко, който е приет в болница с изгаряния.

На към 20 километра от втория по-големина град във Франция - Марсилия, пожарът беше овладян нощес, откакто обхвана 35 хектара, заяви Противопожарната и избавителна работа на департамента.

Франция е на прага на нова гореща вълна, през днешния ден в южната част на страната се чакат от 35 до 39 градуса. Пикът на горещините ще бъде е в сряда с оптимални температури постоянно по-високи от 35 градуса и върхови стойности от 39 или 40 градуса на югозапад.

Западна Европа беше обхваната от гореща вълна в средата на юли, втората за едвам месец, по време на която избухнаха опустошителни горски пожари, като да вземем за пример в Жиронд (Югозападна Франция), където бяха унищожени близо 21 000 хектара гори.

Регионът Прованс-Алпи-Лазурен бряг в югоизточната част на страната е претърпял най-горещия си юли от 1947 година насам, съгласно националната метеорологична работа " Метео Франс ".

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР