Нови подробности излязоха наяве днес от първите дни на нападението

...
Нови подробности излязоха наяве днес от първите дни на нападението
Коментари Харесай

Путин казал на Макрон: „Когато играете бокс и удряте, мислете за Зеленски“

Нови детайлности излязоха нескрито през днешния ден от първите дни на нападението на Русия над Украйна. Германският режисьор и публицист Стефан Ламби разкри през днешния ден информация за диалозите, които западните водачи организираха с Путин в първите седмици след нападението в опит да го убедят да спре войната.

Ламби разказва в детайли диалог сред немския канцлер Олаф Шолц и френския президент Емануел Макрон, в който двамата споделят какво им е споделил Путин.

Разговорът е извършен 9 дни след началото на войната - 4 март 2022 година Ламби разказва този диалог в новата си книга " Сериозен случай – ръководство по време на война ".

Тъй като Шолц не може да бъде обвързван незабавно по телефона с Макрон, френският предиент с ешегува със съветниците си, до момента в който чака, а шегите му влизат в записа на целия диалог.

„ Ако даже телефонният диалог не се получи, тогава " смяната на политиката на Германия “, за която приказва Шолц, както и плануваното от Берлин превъоръжаване на Бундесвера евентуално напълно няма да станат “, споделя той.

В този миг Шолц се включва в диалога. Макрон споделя: „ А, здравей, Олаф, по какъв начин си? Как мина диалога с Путин тази заран? “

„ Не стана по-добре “, откровен е канцлерът. „ Нещо ме тормози повече от диалозите: той (Путин) въобще не се оплаква от глобите. Не знам дали го е направил в диалога с Вас. Но той въобще не повдигна въпроса за глобите “.

Макрон дава отговор: „ И с мен не приказва за тях “.

Шолц се оплаква, че Путин още веднъж е изнесъл единствено лекции за мнението си за Украйна:

„ Той ми описа всичките си хрумвания за намиране на компромис. Говореше за демилитаризация, денацификация. И ме помоли Крим да бъде приет за част от Русия. И за независимостта на превзетите територии “. Заключението на канцлера: " Значи нищо ново, в случай че би трябвало да го кажа напряко ".

„ Когато го попитах дали е допустимо рано или късно да се организира среща за Украйна с Вас, с мен, със Зеленски и с него, Путин, не отхвърли изцяло. Но той загатна две условия. Първо, тя не би трябвало да бъде мотив за преустановяване на огъня. След това говореше единствено за нас тримата, за вас, мен и него. Без Зеленски ", добавя Шолц.

Путин също е споделил тайни теории за украинското управление, споделя Шолц: „ Той сподели, че украинската делегация е отпътувала за Полша, тъй като е желала да беседва с президента на Съединени американски щати, с цел да получи неговите указания... “ След това Шолц се засмива и обобщава: " Повече или по-малко. Това е всичко. "

Макрон дава отговор:

" Благодаря, това беше доста сходно на диалога, който имах с него през вчерашния ден. Мисля, че в този момент той е изцяло решен да стигне до дъно. Наративът и бруталността на посланието му, което беше излъчено по малкия екран, както и всички начинания, които той предприе през последните няколко часа в диалози с цивилен организации в Русия, са доста тревожни. Казано напряко. "

И за двамата е ясно, че Путин е станал мощно радикализиран и непредсказуем.

Досега Шолц не е разкривал съвсем нищо за тези телефонни диалози с водача на Кремъл. Той споделя единствено, че те са били " общителни ", а той се е обръщал към Путин на първо име.

През декември 2022 година, след следващия едночасов телефонен диалог с Путин, Шолц съобщи, че ще продължи да подвига телефона, когато водачът на Кремъл му се обади. Той съобщи, че макар всички разлики е належащо да се беседва с диктатора още веднъж и още веднъж.

Френският президент Емануел Макрон е по-откровен. Той също беседва с Путин на малко име и това се вижда от оповестени стенограми от диалозите.

Малко преди началото на войната той е споделил на съветския президент:

" Бих желал първо да ми кажете по какъв начин оценявате обстановката и може би по много пряк метод, както вършим и двамата, да ми кажете желанията си ".

Макрон желае на първо място да убеди Путин да беседва още веднъж с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Путин явно е дал кардинално единодушие за подобен диалог, само че той не се състоява.

След това Путин прекъсва диалога с Макрон, като споделя, че отива на ледената пързалка, с цел да играе хокей на лед. Когато Макрон споделил, че също желае да отиде напряко на спорт, а точно на подготовка по бокс, Путин споделил:

" Мислете за Зеленски, когато удряте боксовия чувал ".

Путин разказал и за офанзивата с нуклеарни бомби върху Хирошима и споделил на Макрон каква поука си е взел от това: „ Не е нужно да " атакуваш огромните градове, с цел да победиш ".
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР