Нови опити да се избегне война в Украйна. Президентът на

...
Нови опити да се избегне война в Украйна. Президентът на
Коментари Харесай

Макрон за срещата с Путин: Постигането на споразумение с Русия е възможно

Нови опити да се избегне война в Украйна. Президентът на Франция Еманюел Макрон дойде в Москва за среща с Владимир Путин. Според Макрон постигането на съглашение с руснаците още е допустимо. Преговорите не престават към този момент повече от три часа. Но още преди срещата представителят на Кремъл сподели, че Русия няма огромни упования, съобщи Нова тв.

Еманюел Макрон стартира от Русия своята обиколка, отдадена на напрежението в Украйна и енергийната рецесия в Европа. Днес той е в Москва за среща с Путин. Утре ще е в Киев, с цел да се види с президента на Украйна. Веднага по-късно отпътува за Германия, където ще се срещне с новия канцлер.

„ Мисля, че днешният ни диалог може да е началото на пътя, по който би трябвало да вървим. Пътят на деескалацията. Знаем каква е политическата и военната обстановка. Мисля, че през днешния ден можем да стартираме да търсим потребните отговори на тази обстановка - потребни и за Русия, и за Европа”, съобщи френският президент.

Руснаците упорстват, че Западът не взима съществено техните претенции и сигнали. И авансово споделиха, че не чакат да има пробив след днешната среща

„ Естествено, че разбирам общата ни угриженост за ставащото в областта на сигурността в Европа. Искам да ти благодаря, че Франция непроменяемо взима интензивно присъединяване в изработването на кардиналните договорености в тази сфера”, сподели в отговор Путин.

Докато вървят дипломатическите старания, Украйна и Русия не престават да показват военна мощност. Руснаците организираха учения с съвременни ракетни комплекси, близо до границата с Естония и Латвия. Руски изтребители участваха в друга акция - в Беларус, където се събраха към този момент 30 хиляди съветски бойци. В същото време украинската войска организира учения близо до Кримския полуостров. Танкове и артилерия бяха изпратени в Херсонска област.

" От нашия опит против терористите в Донбас, танковете са движещата мощ на всяка офанзива. Затова нашите противотанкови отряди би трябвало да бъдат ситуирани на избрани позиции ", съобщи ген.-лейтенант Сергий Наев, пълководец на Генералния щаб на Водоснабдителна система на Украйна.

В същинско шоу за задграничната преса се трансформира учението на украинските специфични елементи в Чернобил. Край избухналия реактор на нуклеарната централа те упражняваха пердах в градска среда. А командосите бяха следвани от десетки оператори и фотографи. Въпреки военната интензивност, формален Киев продължава да счита, че Западът бърка като чака инвазия на руснаците в Украйна.

" Имаме едни и същи обстоятелства, само че друга тяхна интерпретация ", счита министърът на защитата на Украйна - Олексий Резников.

А тези украинци, които интерпретират обстоятелствата като политиците на Запад, непринудено минават военно образование. В Харков доста от явилите се на бойната подготовка бяха дами. Виктория Макарова е шеф в строителна компания.

" Има огромна заплаха да нахлуят още веднъж в нашата страна. Няма да избягаме и да изоставим Харков. Това значи, че би трябвало да се научим да го пазиме ", счита тя.

Организаторите на курсовете споделят, че ползата се е повишил неимоверно доста с трупането на съветските войски край границите на Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР