Нови ограничения за пътуващите руски граждани въвеждат европейските страни, предаде

...
Нови ограничения за пътуващите руски граждани въвеждат европейските страни, предаде
Коментари Харесай

Държави в ЕС въвеждат нови визови ограничения за руски граждани

Нови ограничавания за пътуващите съветски жители вкарват европейските страни, съобщи телевизия  " Настоящее время ".
Подобни ограничения са подхванали Чехия, Естония, Латвия, Литва, Румъния и Полша. Консулските служби на тези страни удължават или издават нови визи единствено на членове на фамилии, които обитават към този момент в тези страни, или при избрани строги условия.

Министерството на външните работи на Естония разгласи, че ще ограничи издаването на позволения за престояване и образователни визи за съветски жители. Правителството призова и другите страни от Европейски Съюз да забранят издаването на шенгенски визи на руснаци.  " Руските жители всеобщо пътуват през западната граница на Руската федерация, през Финландия, Латвия, Литва, с цел да посетят Лувъра през лятото, до момента в който в Украйна се убиват деца. Това сигурно е морално неправилно ", сподели външният министър Урмас Рейнсалу.

Финландия мощно е затруднила визовия режим.

" Записахме се да чакаме ред месец авансово. Документите станаха по-сложни отпреди. Искат извлечения от сметки за три месеца. Минималното салдо по картата също би трябвало да бъде 300 000 рубли (4839 долара) ", описват пред " Настоящее время " съветски жители на опашка за испанска виза.

Евродепутати към този момент направиха предложение руснаците да бъдат изцяло лишавани от визи за влизане в Шенгенското пространство. Ограничения за руснаци към този момент вкараха Чехия, Естония, Латвия, Литва, Румъния и Полша. Холандия не може да издава нови визи на руснаци, защото Москва изгони техни дипломати.

За доста руснаци сходни усложнения са несправедливи. " Никой не може да е виновен за колективна виновност. Заслужава я индивидът, който е направил някакви дейности. Ако желаят да наложат ограничавания против някого, това би трябвало да има причина и би трябвало да се случи на съответни хора и по избрани аргументи ", счита един от тях.

Русия е международен водач по брой издадени шенгенски визи. Според Европейската комисия през 2019 година преди Коронавирус съветските жители са подали над 4 милиона молби. Неполучилите са по-малко от 1,5%. 

Сега посредством туристически организации не се реализират пътувания, само че индивидуални руски туристи към момента пътуват в Европа.

На 26 юли съветското външно министерство разгласи, че стопира издаването на електронни визи на чужденци от вражески страни. Така Москва реагира на отхвърли за издаване на шенгенски визи за руснаци. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР