Нови ограничения за Flash съдържанието и неприемливите рекламиОбновеният браузър Chrome

...
Нови ограничения за Flash съдържанието и неприемливите рекламиОбновеният браузър Chrome
Коментари Харесай

Chrome 76 позволява свободно четене на платени сайтове

Нови ограничавания за Flash наличието и неприемливите реклами

Обновеният браузър Chrome предлага скъпи усъвършенствания за потребителите (снимка: CCO Public Domain)

Нова версия на браузъра Chrome идва със основни усъвършенствания във функционалността, включително модернизиран режим тайно, ограничавания за достъпа до Flash наличие и блокиране на натрапчиви реклами.

Версия Chrome 76.0.3809.87 разрешава на потребителите да преглеждат наличието на платени уеб сайтове – да вземем за пример, за вести – гратис и без регистрация. Това е реализирано посредством затваряне на накърнимост във FileSystem API, с който уеб страниците могат да дефинират дали потребителят е в режим тайно или не.

Новата функционалност се възползва от обстоятелството, че доста онлайн издания разрешават на всеки нов консуматор гратис да чете редица платени публикации, след което му оферират да заплати за достъп до други материали. В режим тайно (частно сърфиране) обаче всяко посещаване на потребителя до избран запас се смята за първо, вследствие на което той получава безграничен достъп до платени изявления. Функцията не работи на всички онлайн запаси.

Благодарение на усъвършенстван режим тайно, потребителите на Chrome могат да четат свободно платеното наличие на уеб страниците (екранна фотография: Chrome 76)

Chrome 76 в допълнение усложнява достъпа до Flash наличие. В новата версия възпроизвеждането на този тип наличие е изцяло спряно, само че потребителят може да задейства поддръжката на Flash ръчно посредством менюто с настройки. Това би трябвало да се направи за всеки уебсайт поотделно и след всеки рестарт на браузъра.

Ръчното пускане на възпроизвеждането на Flash наличие посредством настройките ще участва в браузъра на Гугъл до версия 87, която се чака са излезе през декември 2020 година и да отстрани изцяло и необратимо поддръжката на Flash. Самата Adobe ще спре да създава Flash и да пуска актуализации за него през 2020 година
още по тематиката
Не по-малко значима иновация в Chrome 76 е всеобщото блокиране на неприемливи реклами. За такава се смята всяка онлайн реклама, която пречи на възприемането на наличието на уеб уеб страниците и не дава отговор на строгите критерии, създадени неотдавна от Коалицията по-добри реклами.

Списъкът с типове реклами, подлежащи на пречистване, е впечатляващ. За настолните браузъри това са най-вече изскачащи блокове, които припокриват главното наличие на уеб страницата, реклами със секунден брояч преди затваряне (показват се преди самия уебсайт да се зареди) и видеореклами с автоматизирано възпроизвеждане на тон. В листата са и неподвижните блокове с огромни размери, които резервират позицията си при скролиране в уеб страницата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР