Нови облекчения за ваксинираните срещу COVID-19. Маските за тях падат

...
Нови облекчения за ваксинираните срещу COVID-19. Маските за тях падат
Коментари Харесай

Нови облекчения за ваксинираните срещу COVID-19

Нови облекчения за имунизираните против COVID-19. Маските за тях падат на работните им места без значение с какъв брой сътрудници работят. Облекчението за ваксинираните чиновници е в действие от на следващия ден и ще става по преценка на шефовете им.

За първи път у нас е създаден Коронавирус проект за деяние съгласно развоя на епидемията.

Досега по преценка на работодателя - служащите можеха да са без маски, в случай че колективът е до 7 индивида и всички са имунизирани или преболедували. С последната редакция няма значение какъв брой огромен е колективът - без маски ще могат да бъдат имунизираните в него.

Междувременно до дни България ще има прецизен проект - какви ограничения ще има при нова Коронавирус вълна.

Според проекта на есен образователните часове ще стартират присъствено. Предвидимостта е основна, счита шефът на учебно заведение в Стара Загора.

" Смятам, че в случай че това се диференцира –спрямо заболелите в града, в региона, в учебните заведения, считам, че това би било един добър метод при решаването на тези задания ", съобщи Господин Балъкчиев, шеф на Управляващ орган " Кирил Христов " в Стара Загора.

Планът планува съответни ограничения според от това в коя зона на разпространяване на вируса се намира страната.

" Ще бъде несъмнено авансово и ще бъде ясно – когато страната влезе в оранжева зона тези и тези действия ще бъдат лимитирани, когато влезе в алена – тези и тези ще бъдат затворени, това ще бъде авансово ясно, показано и известно ", изясни служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Той отхвърли елементи преди формалното показване на проекта. Съветникът му проф. Мира Кожухарова обаче по-рано денем разгласи пред Българското национално радио, че огромни обекти ще се затварят единствено при последна потребност - когато за лекуване в болница са над 9000 души с COVID-19.

От един от най-големите търговски центрове във Варна одобряват концепцията със смесени усеща.

" От една страна е разумно решението да има съответни граници, при които ще бъдат предприемани избрани ограничения, само че въпреки това да се затварят комерсиалните центрове не е обосновано, тъй като те са безвредни. По-безопасни от клубове, питейни заведения и заведения за хранене ", счита Ноах Маян, зам.-председател на Българската асоциация на ритейл центровете.

bTV не съумя да открие проф. Кожухарова за коментар. Очаква се в четвъртък да бъде публично показан проектът за деяние, а дали той ще работи при идващ кабинет - зависи от бъдещата власт.

С нова заповед пасажерите от Русия, Кипър и Испания още веднъж ще влизат у нас наложително с негативен PCR тест, изработен 72 часа преди пътуването, другояче ще подлежат на карантина от 10 дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР