Нови обекти бяха добавени в Списъка на световното културно и

...
Нови обекти бяха добавени в Списъка на световното културно и
Коментари Харесай

Вижте новите обекти от световното наследство на ЮНЕСКО

Нови обекти бяха добавени в Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО на следващата среща в границите на провеждащата се в Баку 43-а сесия на Комитета за международното завещание.

Сред включените през вчерашния ден обекти са Националният парк Маунт Екълс в Австралия, прочут също като Будж Бим, античният траурен комплекс в град Сакаи, префектура Осака, датиращ от интервала Кофун (Япония), " Розовият град " Джайпур (Индия).Както и руините на град Лянчжу (Китай), Равнината на каменните делви (Лаос), погребалните могили на цивилизацията Дилмун (Бахрейн), въгледобивната мина Омбилин в Западна Суматра (Индонезия), Рудните планини, формиращи граница сред Саксония (Германия) и Бохемия (Чехия), напоителната система на Аугсбург (Германия), Конфуцианските академии Совон (Република Корея), Националният парк на скалните рисунки (Канада), античният град Баган (Мианма), конеразвъдната плантация в Кладруби над Лабем (Чехия), Кшемьонки - комплекс от антични мини за рандеман на кремък (Полша).

Междувременно международните организации, представени от Българска телеграфна агенция, оповестиха, че в Списъка на ЮНЕСКО е включен и античният град Вавилон, намиращ се на територията на сегашен Ирак. Страната попада в листата с още пет обекта.

Вавилон в Месопотамия е най-големият град в античната история на човечеството. Той е значим политически, стопански, културен и набожен център на античния свят и в същото време се трансформира в един от първите мегаполиси.Първото споменаване на Вавилон датира от третото хилядолетие пр.Хр. В момента руините на града се намират на 90 километра южно от Багдад.Започналата на 30 юни в Баку 43-а сесия на Комитета на ЮНЕСКО по международното завещание ще продължи до 10 юли. В рамките й ще бъдат прегледани 35 кандидатури. Понастоящем Списъкът на международното завещание на ЮНЕСКО включва над 1 000 културни и естествени обекта в 167 страни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР