Нови мерки в Северена Македония. За влизане на работното място,

...
Нови мерки в Северена Македония. За влизане на работното място,
Коментари Харесай

РС Македония изхвърли ваксините, които България ѝ подари

Нови ограничения в Северена Македония. За влизане на работното място, с изключение на документ за имунизация за използване на най-малко една доза, ще може да се употребява и документ за covid-19, както и негативен PCR тест, не по-стар от 72 часа, написа скопският " Слободен щемпел ".

Общо 131 хиляди чиновници в държавния бранш в районен съд Македония към този момент няма да могат да вървят на работа, в случай че не са имунизирани или в случай че не подават негативен PCR тест един път седмично, което ще вършат за своя сметка. Здравните управляващи вкараха мярката за увеличение на имунизационния обсег, изключително откакто ползата към приемане на първата доза от имунизацията в страната спадна и 20 000 ваксини Pfizer, дарени от България, бяха изхвърлени.

Комисията за отбрана на популацията от заразни заболявания реши с консенсус да предложи на държавното управление нова мярка, която ще стимулира чиновниците в бюджета да се имунизират или да се тестват на всеки 72 часа. За влизане на работното място, с изключение на документ за имунизация за използване на най-малко една доза, ще може да се употребява и документ за COVID-19, както и негативен PCR тест, не по-стар от 72 часа. Мерките ще влязат в действие 10 дни след гласуването им на държавно съвещание.

Изключение от това предписание ще бъдат жителите, които с уверение от експерт ще потвърдят, че не могат да получат имунизацията, т.е. че страдат от редки имунни положения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР